Kıran kırana geçen ihale sonrası açıklama: Kayseri'nin parası Kayseri'de kaldı

Kayseri Ulaşım AŞ'nin HRS Araçları Dış Yüzey Giydirme, HRS İstasyonlarındaki CLP Raket Reklam Alanları ve Katener Direkleri Reklam alanlarının kiraya verilmesi işi için yapılan ihaleyi SUN Fuarcılık kazandı. İhalenin ardından açıklamalarda bulunan SUN Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, 'Kayseri'nin parası Kayseri'de kaldı' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kıran kırana geçen ihale sonrası açıklama: Kayseri'nin parası Kayseri'de kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ulaşım AŞ'nin HRS Araçları Dış Yüzey Giydirme, HRS İstasyonlarındaki CLP Raket Reklam Alanları ve Katener Direkleri Reklam alanlarının kiraya verilmesi işi için kapalı teklif usulü ile ihale yapıldı. İhaleye BVA, CORE Medya ve SUN Fuarcılık katıldı. Kapalı teklif usulü ile girilen ihale açık artırma ile devam etti. Açık artırmanın 3. turunda CORE medya ihaleden çekildi.

İhaleyi SUN Fuarcılık aldı

Nefes kesen ihalede BVA son olarak 35 milyon 200 bin TL’lik teklif yaparken, ihaleyi 36 Milyon TL ile SUN Fuarcılık kazandı.

İhalenin ardından açıklamalarda bulunan SUN Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, ihalenin şeffaflığı dolayısıyla memnun olduklarını ifade etti. Başkan Saçmacı, “Karşımızda hem dünyaca hem Türkiye’de uluslararası iki tane reklam şirketi teklif verdi. Buradaki amacımız ihalenin ne kadar şeffaf olduğu, karşımızda hangi ulusal firmaların girdiği, her şeyi kamuoyu önünde açık bir şekilde herkes gördü. Böyle şaibeli konuşmalara, ‘ihalenin takipçisi olacağız’, ‘seçim beyanlarında tramvayların reklamlarını vereceğiz’, ‘ulaşımı bedava yapacağız’ gibi yersiz, gereksiz söylemlerin doğru olmadığı bir kez daha burada kanıtlandı.” dedi. 

Saçmacı 3 yıl önce yapılan ihalede de benzeri bir fiyat artışı olduğunu ifade ederken, “3 yıl önceki ihalede de karşımızda firmalar vardı yine ihale 3 katı gibi bir bedele çıkmıştı. Şimdi de hemen hemen aynı oranda çıktı. Sonuçta biz Kayseri firmasıyız, karşımızdaki arkadaşlarımız İstanbul firması. Kayseri’nin parası Kayseri’de kaldı.” ifadelerine yer verdi.