KİMİNE GÖRE ÇİLE KİMİNE GÖRE NEŞE!

KİMİNE GÖRE ÇİLE KİMİNE GÖRE NEŞE!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara yol açarken, kent merkezinde de hem sanatsal görüntüleri hem de çocukların kardan adam neşesini beraberinde getirdi.

 

Cumartesi günü etkili olmayan başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kayseri-Malatya karayolunun Pınarbaşı mevkiinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı ve zaman zaman da trafik kazaları meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle Kayseri-Erciyes yolu da ulaşıma kapandı ve yolun trafiğe açılması için ekipler yoğun tempoda çalıştı.

“BAŞAKPINARLILAR KAR NEDENİYLE REHİN KALDI”

Diğer yandan kar yağışı nedeniyle ilçelerde de zor anlar yaşanırken, Talas’a bağlı Başakpınar Mahallesi sakinleri de belediyeye tepki gösterdi. Kar yağışı nedeniyle ara güzergâhlarda ulaşımın sağlanamadığını ifade eden vatandaşlar, “Dışarı çıkamıyoruz. Çıksak bile yürüyemiyoruz. Araçları hareket ettirmek zaten imkânsız. Ne yazık ki bu tabloya rağmen kar temizleme araçlarını ortada göremedik. Vatandaş olarak evlerimizde rehin kaldık” şeklinde görüş belirtti.

KARDAN ADAM KEYFİ

Kar hayatı olumsuz etkilediği kadar bazı yerlerde de sanatsal görüntüler ortaya çıkardı ve adeta doğayı yeniden şekillendirdi.  Özellikle çiçeklenen ağaçlar karla birlikte ortaya muhteşem görüntüler çıkardı. Kar aynı zamanda çocuklarında eğlencesi oldu. Hafta sonu karın keyfini, kimisi kartopu oynayarak kimisi de kardan adam yaparak çıkardı.  MİMSİN’de karın keyfini çıkaranlar arasında küçük Muhammed de vardı. Babası Abdullah ve annesi Arife Özaltın’ın yanı sıra arkadaşları ile birlikte karın keyfini doyasıya yaşayan Muhammed, kardan adam yapmanın mutluluğunu yaşadı. Kardan adamın bitmesi ile birlikte de birlikte objektiflere günün anısına poz verdi.

Haber: Cafer ZENGİN