Kime ya da kimlere kızdı? Başkan Çelik'ten rant ve vebal göndermesi!

Talas'ta hayırsever Kirazgiller ailesi tarafından yaptırılan Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezinin tanıtımı yapıldı.

Kime ya da kimlere kızdı? Başkan Çelik'ten rant ve vebal göndermesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas’ta hayırsever Kirazgiller ailesi tarafından yaptırılan Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sözleri damgasını vurdu. Mevlana Mahallesi’ndeki bina yoğunluğuna dikkat çeken Çelik, ‘Bu yoğunluğu, kim verdiyse vebal onlarda. Rant göz önüne alınarak bu yoğunluklar verilmiş.’ ifadelerini kullandı. Çelik’in bu sözlerle kimi ya da kimleri hedef aldığı ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Diğer yandan imar planları ilçe belediye meclislerinde görüşüldükten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geliyor ve uygunluk denetimi yapıldıktan sonra nihai karar veriliyor.
Talas’ta hayırsever Kirazgiller tarafından Mevlana mahallesine yaptırılan Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım programına Vali Şehmus Günaydın, Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan hayırsever Mehmet Kirazgiller, sağlık merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha sonra konuşan Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise, sağlık merkezinde dişten, diyetisyene kadar bir çok alanda hizmet verileceğini söyledi.

‘HER SENE BİR PINARBAŞI KADAR GÖÇ ALIYORUZ’

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da Talas’ın İstanbul’un birçok ilçesinde daha çok göç aldığını dile getirerek, her sene Talas’a bir Pınarbaşı eklendiğini kaydetti. Başkan Palancıoğlu, mahallelerin ihtiyaçlarını tespit edip, çözüm ürettiklerini de belirterek, desteklerinden dolayı hayırseverlere de teşekkür etti.

BU SÖZLER KİME YA DA KİMLERE?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı ve bazı çevreleri hedef aldı. Mevlana Mahallesi’ndeki bina yoğunluğuna değinen Çelik, ‘Buraları böyle planlayanlar kimlerse vebal onlarda. Sadece rant göz önüne alınmış’ ifadeleri ile akıllarda soru işaretleri bıraktı.

ÇELİK’TEN DÜŞÜNDÜREN TEPKİ!

Çelik, şunları söyledi, ‘Belediyeler olarak üzerimize vazife olmayan işleri de yapmaya devam ediyoruz. Bu güzellikler uyum kültürünün bir parçasıdır. Talas Belediye Başkanımız Talas’ta yeniden bir imar planı çalışması yaptı. Başkanımız adeta tekeden süt çıkararak bu tür tesislerin yapılmasını sağladı. Zamanında buraları böyle planlayanlar kimlerse vebal onlarda. Buraya maden yapıyorsunuz bu kadar yoğunluğu veriyorsunuz, kişi başına 6 ya da 7 metrekare yeşil alan buraya koymak zorundasın. Bu planlamanın birinci unsurudur. Kişi başına ilkokul, kişi başına ibadethane yerinin bunların konulması lazımken, sadece rant göz önüne alınarak bu yoğunluklar verilmiş. Başkan Palancıoğlu, kendisi iyi bir plancıdır. Burada yeniden bir planlama yaparak bu alanları çıkarttı’

Törene katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe’de son yıllarda akciğer, meme ve tiroit kanserlerinde artışın yaşandığını belirtti. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, sağlık alanında yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini, Şehir hastaneleri ile de işin zirveye gelindiğini söyledi. Günaydın, hayırseverlere de desteklerinden dolayı teşekkür etti.Yapılan konuşmaların ardından hayırseverlere günün anısına hediyeler verilirken, daha sonra da sağlık merkezi gezildi. (Haber Merkezi)