Kim bu koridorlarda dolaşan çantacılar?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bakanlık koridorlarında çantacılık yapılmaya başlandığını ifade ederek, ihale almak için komisyon adı altında verilen rüşvet oranlarının ayyuka çıktığını söyledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kim bu koridorlarda dolaşan çantacılar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, davet usulü ile yapılan ihalelere tepki gösterdi. Ataş, Bakanlık koridorlarında çantacılık yapılmaya başlandığını ifade ederek, ihale almak için komisyon adı altında verilen rüşvet oranlarının ayyuka çıktığını söyledi. Milletvekili Ataş, '22 yıldır her şeyi fırsata çeviren AKP zihniyeti deprem bölgesinde de kendini göstermiştir’ dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada deprem bölgesinde açık davet usulü ile yapılan ihalelerde yaşanan sıkıntıları gündeme taşıdı. 

Kim bu koridorlarda dolaşan çantacılar?

 Depremzedelerin acıları ve çaresizlikleri suistimal ediliyor

 ‘Depremzedelerin acıları ve çaresizlikleri suistimal edilmemeli, bu ihale sistemine derhâl son verilmelidir’ diyen Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şeffaflık ve rekabete dikkat çekti.

Bakanlık koridorlarında çantacılık yapılıyor

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen deprem bölgesinde ihalelerin hâlâ davet usulüyle yapıldığını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Davet usulüyle verilen ihaleler açık ihaleye göre çok daha pahalıya mal olmakta, aynı paraya daha az iş yapılmakta, ayrıca Hazine bu yolla zarara uğratılmaktadır. Fahiş fiyatlarla kapalı kapılar ardında hangi firmaların, hangi şartları sağlayarak bu ihalelere davet edildiğiyse meçhuldür. Üstelik, Bakanlık koridorlarında çantacılık yapılmaya başlandığı, ihale almak için komisyon adı altında verilen rüşvet oranlarının ayyuka çıktığı bilinmektedir. 22 yıldır her şeyi fırsata çeviren AKP zihniyeti deprem bölgesinde de kendini göstermiştir. Depremzedelerin acıları ve çaresizlikleri suistimal edilmemeli, bu ihale sistemine derhâl son verilmeli, en yüksek rekabet ve şeffaflığı sağlayacak açık ihalelere dönülmelidir’ diye konuştu.