Kılıçdaroğlu: Ordunun fabrikasının Katar'a verilmesini hazmedemiyorum! Bu mu vatanı, bayrağı sevmek?

 Kılıçdaroğlu: Ordunun fabrikasının Katar'a verilmesini hazmedemiyorum! Bu mu vatanı, bayrağı sevmek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’deki Muhtarlar Buluşmasında Tank Palet Fabrikası ve Katar tartışmalarına da değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordunun fabrikasını bedava Katar’a vermek, milliyetçilik, vatanseverlik değildir” dedi.

KAÇINIZ İTİRAZ ETTİ?

TV’de tartışma programı… Tank Palet Fabrikası. Nerede? Sakarya’da. Değeri nedir 20 Milyar dolar.20 milyar dolarlık fabrika kimin? Ordunun. Kime verildi? Katarlılara. Kaç liraya? Bilen var mı? 100 milyar dolar, 50 milyon…Hayır sıfır dolara, sıfır kuruşa, sıfır sente. Tek kuruş almadılar. 20 milyar dolarlık Türkiye Cumhuriyeti ordusuna ait Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna sıfır fiyata verildi. Kaçınız itiraz etti? Ordu diyoruz, bizim ordumuz. Şehitlerimiz… Ordunun hakkını, hukukunu kim savunacak? Peygamber ocağını, Mustafa Kemal’in ordusunu kim savunacak?” diye konuştu.

BEDAVA KATAR’A VERDİLER

Katar’a verilen ordunun Tank Palet Fabrikasının 2018’de ilk tankı üreteceğinin açıklandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Hangi yıldayız? 2020. Nerede bu tanklar? Dilimde tüy bitti. Sonunda dediler ki ‘Katar buraya 50 milyon dolarlık yatırım yapacak, o yüzden verdik’ Bende çıktım dedim, Katarla anlaşmayı fesh edin, ben bir hafta içinde 50 milyon doları bulacağım, o fabrikanın kasasına koyacağım.  Bulamazsam, ben de siyaseti bırakırım, sen de kurtulmuş olacaksın. Kampanya başlatsak, herkes 1,2,100 dolar versin. Çünkü önemli. En önemli 5 fabrikadan biri. 3 günde toplarız.  Bu da olmadı. Kim itiraz etti?” dedi.

BU MU VATANI, BAYRAĞI SEVMEK?

Ordunun Fabrikasının, Katar’a verilmesini hazmedemediğini  kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ordu güzel, güzel laflar edelim, ama arka taraftan da fabrikayı Katar’a verelim. Bu mu vatanı, bayrağı sevmek. Ben bunu hazmedemem. Genel kurmay başkanından Er’e kadar bütün ordunun benim başımın üzerinde yer var. İki kurumun siyasete buluşmaması lazım. Biri Genel Kurmay , diğer Diyanet İşleri. Bu kurumlar siyasetin dışında olmak zorunda. Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Harama el uzatmayan siyaset. Neden bu siyaseti  destekleyenlere, destek verilmiyor? Hepimizin bunu düşünmesi lazım.” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Kayseri’de oyumuz az, ama kabahat Kayseri’de değil bizde!Çünkü…

Haberin detayları için TIKLAYIN