AK Parti'de sosyal medya alarmı: O isimlerle alakamız yok

AK Parti'de sosyal medya alarmı: O isimlerle  alakamız yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri’de bu konuda kimlerin başvuru yapacağı merak konusu olurken, sosyal medyada bazı isimlerin aday adayı olarak kendilerini tanıtmaları da dikkat çekiyor.

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, sosyal medyada parti adını kullanarak aday adayı olduklarını ifade eden bazı kesimlere tepki gösterdi. Kılıç, “Sosyal medyada bazı adaylar ortaya çıkıyor. Onların bizimle alakası yok. Kendi girişimleri ile partimizi kullanarak, ‘aday adayıyız’ deyip, kendilerince adeta gelin güvey oluyorlar. Vatandaşlarımız bu kişilere prim vermesin” diye konuştu.

 

“PARTİMİZDEN HABERSİZ ORTAYA ÇIKAN BU KİŞİLERE PRİM VERİLMESİN” 

Kılıç, “Son günlerde sosyal medyada bazı aday adayları  ortaya çıkıyor. Görüyoruz, duyuyoruz. Partimizde süreç açıklandı. Parti yöneticilerimiz gerekli açıklamaları yaptı. Başvuru süreci ile ilgili durum ortada. Ancak bazıları kendilerince parti yönetimimizin, teşkilatlarımızın haberi olmadan çıkıyor ortaya.  Onlarla bizim ilgimiz, bilgimiz yok. Kendi girişimleri ile ‘aday adayıyız’ diyorlar. Yani bizim dışımızda gelişen olaylar. Bu konuda resmi bir durum yok. Bireysel girişimler. Vatandaşlarımız parti yönetimimizden habersiz kendilerince adeta gelin güven olay bu kişilere prim vermesin. Gerekli açıklamalar parti genel merkezimiz ve il başkanlığımızca günü, zamanı geldiğinde yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

ÖZHASEKİ ÖNCERLİĞİNDE 12 KİŞİLİK EKİP HUMMALI ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Diğer yandan AK Parti'de aday belirleme süreci kapsamında, vatandaşların, teşkilatın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınıyor. Mevcut belediye başkanlarının performansları da değerlendiriliyor. Aralarında eski belediye başkanlarının da olduğu Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, liderliğindeki  12 kişilik ekipte yer alanlar, kendi bölgelerinde tebdili kıyafet şehirleri gezerek, nabız tutuyor.  Çıkan sonuçların ve yapılan anketlerden elde edilen verilerin, önce oluşturulan komisyona  ve ardından da Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK  Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor. 

Haber: Cafer ZENGİN