KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 'Depremi unutma' çağrısı yaptı. Karaoğlu, KİGDER olarak Samandağ ilçesine kütüphane kuracaklarını söyledi.

KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, depremin unutulmaması gerektiğini ifade etti. KİGDER olarak depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Karaoğlu, Hatay'ın Samandağ ilçesine kütüphane kurulmasına yönelik projeyi yakın zamanda hayata geçireceklerini dile getirdi. 
KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!
KİGDER'DEN ANLAMLI ÇALIŞMA
Karaoğlu, "KİGDER olarak  Samandağ ilçesine bir kütüphane kuruyoruz.  Bugün  Samandağ Belediye başkanı sayın Refik Eryılmaz ile görüştük. Kütüphaneyi kuracağımız yeri belirledik. Bu konuda TED üniversitesi bize destek veriyor. Hem kitap seçimi hem de kütüphanecilik anlamında yol gösterici iz oldular sağolsunlar. Bu hafta belediye ile protokolü imzalayacağız" diye konuştu. 
KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!
"DEPREM OLALI 4 AY OLDU, AMA BİZ GÖRDÜK Kİ..."
"Deprem olalı 4 ay oldu belki bazılarımız için bitti bile ama biz bugün  bir kez  daha gördük ki deprem  hala ilk günkü kadar taze bölgede" diyen Karaoğlu, şu ifadeleri kullandı: Depremin etkilerini 4 ay sonra bile çıplak gözlerimizle görmek gerçekten yürek burkucuydu. Yıkılmış binaların enkazının altında kalanların acısının yanında, sağ kurtulmayı başaranların  çektiği acı ve yaşamlarını sürdürmekteki zorlukları gerçekten yürek burkucu.  İmkanı olan insanlar bölgeyi terk etmişler, ancak imkanı olmayanlar, toprağını ve hayvanlarını geride bırakamadıkları için burada kalanlar zorluklarla baş etmeye çalışıyorlar ve maalesef yapayalnızlar. 
KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!
Yıkılmış okullar, kaybedilen arkadaşlar , kaybedilen ana babalar ve ailelerin yaşadığı stres çocukları derinden etkilemiş. Onlara umut aşılayacak, geleceğin onlara yeni fırsatlar sunabileceğini anlatacak , yaralarını saracak rehabilite edecek yapılara ihtiyaç var. Bu sadece STK ve bireysel gayretlerle olacak bişey değil. 
KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!
Orada ki çocuklar ülkemizin geleceği deprem bitti belki ama izleri 6 şubattan daha şiddetli şu an. Biz KİGDER olarak yerel yetkililer ve yardım kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar için öncelikli olarak eğitim imkanlarına destek sunmaya devam edeceğiz.KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!KİGDER Belediye ile protokol imzalayacak!