KİGDER Başkanı Karaoğlu: Huzur şehri olmaktan uzaklaştık!

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve Hukukçu Üyeler, Kayseri Barosu Başkanlığına seçilen Av. Ali Köse'ye 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundular.

KİGDER Başkanı Karaoğlu: Huzur şehri olmaktan uzaklaştık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve Hukukçu Üyeler, Kayseri Barosu Başkanlığına seçilen Av. Ali Köse’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular. Ziyarette, Başkan Dr. Karaoğlu, Başkan Av. Köse’ye Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi üyelerinin yaptığı seramik  Atatürk  fotoğrafı hediye etti. Karaoğlu,ziyarette BARO'nun kadın haklarına yönelik bir proje üretilmesi gerektiğini hatırlatarak, Kadınların haklarının bilinci noktasındaki eksikliklerinin giderilebilmesi için Kayseri Barosu ile ortak proje üretmeye hazır olduklarını söyledi. Baro Başkanı Av. Ali Köse ise STK’larla çalışmaktan onur duyacaklarını söyledi. 
"TÜM PARTİLERE EŞİT DURAN BİR BARO İSTİYORUZ"
Ziyarette konuşan KİGDER Başkan Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri Barosu Başkanı Av. Ali Köse ve yeni Yönetim Kuruluna başarı dileğinde bulunarak, “Baromuzun bütün partilere eşit mesafede durmasını istiyoruz. Toplumun siyasiler tarafından kutuplaştırılmasına müsaade etmeyecek olan kurumlar STK’lardır. Bunun ilk ayaklarından biri de Kayseri Barosu’dur." dedi.
"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ GİDERİLMELİ"
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin de giderilmesi noktasında siyasilerin sorumluluk üstlenmediği süreçte Kayseri Barosunun, kurmuş olduğu Kadın Komisyonu ile ciddi bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken Dr. Sema Karaoğlu, “Biz KİGDER olarak kadınlara yönelik eşitsizliğin ortadan kaldırılması, kadınların haklarını öğrenme noktasındaki eksikliğin giderilmesi gibi alanlarda bir eğitmeni projesi hazırladık. Baro’nun kendi bünyesinde kurmuş olduğu Kadın Komisyonu ile bu projesi birlikte hayata geçirebiliriz. Böylelikle kadına yönelik şiddetinde önüne geçme konusuna katkı sunabiliriz” şeklinde konuştu. 
"BARO KADIN CİNAYETİ DAVALARINA MÜDAHİL OLSUN"
Kayseri Barosunun kentte yaşanan kadın cinayeti davalarına müdahil olması gerektiğini hatırlatan Dr. Karaoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan kadın cinayetleri maalesef Kayseri’de de yaşanıyor. Baro’nun erkekler tarafından katledilen kadınların davasına müdahil olmasını istiyoruz. Dava sonuçlarının, tüm cinayetlerin son bulması ve caydırıcı olması açısından kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Çünkü kadın cinayeti yaşandığı gün gündem oluyor ve ertesi gün hiç konuşulmuyor.” dedi. 
"HUZUR ŞEHRİ OLMAKTAN UZAKLAŞTIK"
KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu son olarak ise, bir dönem ‘Huzur Şehri’ markasıyla anılan Kayseri’de huzurun kalmadığına vurgu yaparak, “Suç baronları sokakları teslim almış durumda. Bizim çocuklarımız maalesef kendi yeteneklerini keşfedemedikleri için bu suç baronlarının ağına takılıyor. Uyuşturucu, fuhuş, kolay yoldan para kazanma gibi suçlara bulaşan çocuk ve gençlerimizin yalnızca akademik olarak değil sosyal, kültürel, sanatsal ve spor alanlarında da eğitime ihtiyaçları olduğu apaçık ortadayken hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. 
"STK’LARLA ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYARIZ"
Kayseri Barosu Başkanı AV. Ali Köse ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, STK’larla çalışmaktan onur duyacaklarını söyledi. Köse, “Böylesine anlamlı ilk öneri KİGDER’den geldi. KİGDER ailesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.