'Kibirli, alaycı üslup yakışmadı'

'Kibirli, alaycı üslup yakışmadı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İle MHP’nin Kayseri ittifakı ile ilgili olarak konuşan MHP Kayseri eski Milletvekili Hamdi Baktır, bölüşmenin adil olması gerektiğini belirtti. Kimseyi suçlama gayesinde olmadıklarını kaydeden Baktır, “Eğer partiler seçimlere ayrı ayrı girilse, AK Parti Kocasinan ve Talas’ı kaybeder. Görünen köy kılavuz istemez” ifadelerini kullandı.

 AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’in ittifak konusunda yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Baktır,  “3 İlçeyi MHP’ye verdik, işte Sarız’ı da bonus gibi kibirli, alaycı üslup kullanması yakışmadı” dedi. Baktır, ittifak sürecinde kendilerine danışılmadığını da belirterek, “Bu süreçte kimse bizle görüşmedi, ama kırgın değiliz. Biz sadece eğer ittifak olacaksa adil olsun diyoruz. Çünkü MHP Kayseri’de güçlü bir parti ve doğru bildiğimizi söylüyoruz” dedi.

AK Parti ve MHP’nin Kayseri’de ittifakı nasıl şekillendirecekleri merak edilirken MHP eski Milletvekili Hamdi Baktır, dikkat çeken açıklamalarına devam etti.  Daha önce Kayseri Olay’a yaptığı “Kocasinan ve Talas MHP’ye verilmeli” açıklamasının ardından bu yöndeki düşüncelerini 38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Kent Meydanı’nda da dile getiren Baktır, çarpıcı ifadeler kullandı.

“AK PARTİLİ TAMER’İN ÜSLUBU YAKIŞMADI”

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’in ittifakla ilgili yaptığı açıklamada alaycı ve kibir içeren bir üslup kullandığını savunan Baktır, “Asıl zorunuza giden üslup. Kibirli bir şekilde 3 ilçe verdik, Sarız’ı da bonus diye veriyoruz gibi bir üslup yakışmadı. İsmail Tamer’in, tebessüm ederek bu yönde açıklama yapması yakışan bir davranış değil. Alaycı üslupla ifade etmemesi lazım. MHP olarak Kayseri’de yıllardır varız.  Ben 63 yaşındayım.  MHP daha önce yakaladığı ivmeyi bu seçimde yakalayabilir.” diye konuştu.

“AK PARTİ SEÇİME TEK GİRSİN KOCASİNAN VE TALAS’I KAYBEDER”

AK Parti ile yapılan ittifakın ardından Büyükşehir ve Melikgazi’ye karşılık Kocasinan ve Talas’ın MHP’ye verilmesi gerektiğini dile getiren Baktır,  şu ifadeleri kullandı, “Merkezde Büyükşehir, Melikgazi  alıyorlar, o zaman Kocasinan ve Talas’ın yanı sıra  geriye kalan ilçelerden 4 ilçede MHP’ye verilebilir.  Özvatan, Pınarbaşı, Yeşilhisar, Develi gibi ilçelerde MHP’nin güçlü olduğu yerler. Eğer MHP ayrı seçime girerse, Kocasinan ve Talas’ta AK Parti’nin kazanması zor. Çünkü görünen köy kılavuz istemez.  Buralarda tek başına seçime girdiklerinde  kaybedecekleri 2 ilçe. Eğer adil bir paylaşım olacaksa Büyükşehir ve Melikgazi karşılığında bu yapılmalı. Geriye kalan ilçelerde de 4 MHP, 8 AK Parti  olarak adil bölüşüm yapılabilir. İşin sonunda kimseyi suçlamamak için adil bir paylaşım yapılmalı. Böylece MHP tabanı da adil bölüşüm oldu der ve üzerine düşeni yapar.”

“ÖRNEĞİN KAZIM YÜCEL PIRIL PIRIL BİR İSİM…”

Ankara Gölbaşı örneği de veren Baktır, Kayseri’de de böyle bir tavır sergilenmesi gerektiğini söyledi. Baktır, “Örneğin Kazım Yücel pırıl pırıl bir isim. Kendini ispatlamış, faaliyetlere aktif katılmış, projelerini hazırlayan bir arkadaşımız. Talas, Özvatan, Tomarza, Pınarbaşı, İncesu’da da başarılı arkadaşlarımız var. Yine diğer ilçelerde de aynı durum söz konusu. Genel merkezimizin aldığı karara saygı duymak gerekir, ama yapılan anlaşmanın da biraz daha uygun, adil olması lazım. Hakkaniyet göstermelerini talep ediyoruz.” dedi.

“DOĞRU BİLDİKLERİMİ DİLE GETİRDİM”

Baktır, soru üzerine ittifak sürecinde kendilerinin fikrinin alınmadığını da belirterek, “Bize soran olmadı ve bu yönde de bir görüşme olmadı, ama kırgınlık da olmaz. Beni  MHP’li Hamdi Baktır olarak bilirler. Ben sadece doğru bildiklerimi dile getirdim. Yıllarca beraber siyaset yaptığım arkadaşlarla görüşemiyoruz,  bu manada fikrimizi de iletmiş olduk” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN