KESOB başkanı belli oldu!

KESOB başkanı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde beklenen seçim yapıldı. Birlik Başkanlığı için mevcut Başkan Ahmet Övüç ile Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan yarıştı. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği, polislerin müdahale etmek zorunda kaldığı seçimi, 196’ya, 73 Ahmet Övüç kazandı.

 

 

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Divan başkanlığını Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan'ın yaptığı genel kurulda Birlik Başkanlığı için mevcut Başkan Ahmet Övüç ile Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan yarıştı. Genel kurulda konuşan Başkan Ahmet Övüç, kendilerine emanet edilen odanın saygınlığını ve itibarını koruduklarını dile getirdi. Övüç, 834 konutun ardından Yeşilyurt Mahallesi’nde de 709 konutun temellerini atacaklarını dile getirdi. Daha sonra söz alan  diğer aday Mehmet Alan ise  mevcut yönetimde doğru işlerin yapılmadığını savundu.

Aynı zamanda Divan Başkanı Mustafa Alan’ın da kardeşi olan Başkan adayı Mehmet Alan, seçiminde adaletsizlik yapıldığını öne sürdü. Genel Kurul’da Oto Sanatkar Odası Başkanı Şeyhi Odakır da söz aldı. Odakır, KESOB’un ne kamu kurumlarıyla ne de belediyelerle alakalarının kalmadığını ve içler acısı bir durumda olduklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından hedefteki isim olan Başkan  Ahmet Övüç eleştirilere yanıt verdi. Bu sırada  Övüç, Alan ve Odakır’la tartıştı.  Salonda tansiyon bir anda arttı ve gerginlik yaşandı. Gerginliği önlemek için salonda bulunan polisler de devreye girdi. Diğer yandan gergin geçen seçim sonucunda kazanan mevcut Başkan Ahmet Övüç oldu. Yeniden KESOB Başkanı olan Övüç, 196 oy alırken rakibi Mehmet Alan ise 73 oy aldı.