Kenanoğlu: 'Parti entübe durumda...'

2021 yılının İYİ Parti'den istifa eden Adnan Kenanoğlu, İYİ Parti'deki son günlerdeki istifalar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kenanoğlu: 'Parti entübe durumda...'

2019 seçimlerinde İYİ Parti'den Melikgazi Belediye Meclis Üyesi olan ve 2021 yılının İYİ Parti'den istifa eden Adnan Kenanoğlu, İYİ Parti'deki son günlerdeki istifalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. yasama döneminde 2 Haziran 2023 tarihinden itibaren 43 milletvekiliyle mecliste yer alan İYİ Parti, son aylarda gelen istifalarla 30 vekile kadar geriledi. Partiden istifa edenler sadece vekillerle sınırlı kalmadı; teşkilatlardan da istifa haberleri geldi. Partinin son günlerdeki kan kaybının sebeplerini 3 yıl önce İYİ Parti'den istifa eden Adnan Kenanoğlu açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kenanoğlu, "Bu kadar emeğin ve alın terinin ortaya konduğu 7 yılda büyük bir aşama kaydeden ve alternatif olma yoluna giren bir parti, niçin bu kadar kan kaybetti? Dahası, ileri gidiyorum; parti ENTÜBE durumda..." diye sordu.

Kenanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bugünkü durumu şahsım olarak gördüğüm ve yaşadığım olaylar nedeniyle istifamı yıllar önce vermiştim. Partinin içerisinde yıllarca görev alan, partiyi umut olarak gören ve oy veren halkımıza soruyorum.

Bir ara en fazla yükseliş gösteren CHP'nin dahi önüne geçecek potansiyeli yakalayan %18 / 20 gibi oy oranlarını yakalayan kurucu Genel Başkan Sn. Meral Akşener'in nedenini kimsenin tam olarak bilmediği çizdiği zikzaklar neticesinde buzdağı gibi eridi (Genel Başkan benim için ve milyonlarca insan için hayal kırıklığı yaşattı) ve kongre kararı alındı. Seçilen Genel Başkan Sn. Musavat Dervişoğlu'na ve sevenlerine saygı duyuyorum.

Bu kadar emeğin ve alın terinin ortaya konduğu 7 yılda büyük bir aşama kaydeden ve alternatif olma yoluna giren bir parti, niçin bu kadar kan kaybetti? Dahası, ileri gidiyorum; parti ENTÜBE durumda...

Şimdi soruyorum sizlere, kongrede Genel Başkan Sn. Bakan Koray Aydın Bey olsaydı bu kadar erime ve istifalar olur muydu? Kendi görüşüm, teşkilatçılığı tartışılmaz olan dengeleri koruyan bir lider olarak önce istifaların önüne geçer, tüm illeri ve ilçeleri gezer, organizasyonlar yapar, başarısız teşkilatları değiştirir, üye ve oy kaybını önler, partiyi kısa vadede toparlar, uzun vadede izleyeceği politikalar ve disiplini ile partiyi yine %8 / 10 bandına getirirdi.

İlk turu 102 oyla önde geçen bir adaya karşı diğer 2 aday birleşerek Sayın Bakanın önünü kestiler. Şimdi mutlu musunuz, tek suçlu istifa eden vekiller ve teşkilat mensupları mı? Transfer olanları ayrı bir yere koyuyorum, onların adını dahi anmak istemiyorum ama bu kadar üye, bu kadar önemli insan İSTİFA ediyorsa, biraz elinizi şapkanıza koyun ve "Biz nerede hata yaptık ve bu hataları ısrarla yapmaya devam ediyoruz" deme lütfunda bulunun.

Kayseri'yi en fazla oy alınabilecek bir şehir olarak bilerek isteyerek mahvettiniz. Ben sadece Türkiye demokrasisi adına ve verilen emekler adına düşürülen duruma çok üzgünüm. Benim şu anda ne bir beklentim var ne de isteğim; siyaset dışarıda kalarak daha objektif yapılabiliyor. Söyleyeceğim son söz: YAZIK OLDU."