Kenanoğlu'dan 'Muhteşem dörtlü' açıklaması!

Kenanoğlu: Bu muhteşem dörtlü olursa, şehrimiz kalkınır, insanımız kalkınır, ülke üretimine büyük katkı sağlarız...

Kenanoğlu'dan 'Muhteşem dörtlü' açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, “Daralan ekonomi zorlaşan hayat şartları nüfusun çok büyük bölümünü geçim sıkıntısı ile mücadele içerisine koymaktadır. Şehir merkezinde sanayimiz kamu kuruluşları özel sektör ve serbest ticaret alanı dışında kayda değer bir gelir olmayınca kaçınılmaz son büyük göç veren kırsal ilçelerimizde iş imkanları yaratmaktır” dedi.

Kayseri merkezi nüfusunun 1.163.215 olduğunu belirten Kenanoğlu, “Bu rakama Suriyeli geçici sığınmacılar 83.007 kişi dahil. İlçelerdeki nüfus ise 271.000. 2021 yılı sayımlarına göre Kayseri'mizin toplam nufusu 1.434.357 oldu. Dağılım ise en büyük İlçemiz 589.652 kişi ile Melikgazi. Kocasinan 404.780 kişi ile 2’inci, Talas 168.783 kişi ile 3’üncü sırada yer aldı 
Bu durumda 83.007 Suriyeli dahil bu 3 ilçemizin toplam nufusu 1.163.215 kişi. Merkeze yığılan bu nüfusun ana sebebi iş imkanları eğitim şartları sağlık imkanları ve sosyal yaşam kalitesinin yüksekliğidir.  Daralan ekonomi zorlaşan hayat şartları nüfusun çok büyük bölümünü geçim sıkıntısı ile mücadele içerisine koymaktadır  Şehir merkezinde sanayimiz kamu kuruluşları özel sektör ve serbest ticaret alanı dışında kayda değer bir gelir olmayınca kaçınılmaz son büyük göç veren kırsal ilçelerimizde iş imkanları yaratmaktır” diye konuştu. 
“BU MUHTEŞEM DÖRTLÜ BİR ŞEHİRDE VARSA ORADA RAHATLIK OLUR, PARA OLUR, MUTLULUK OLUR”
Kenanoğlu, şu ifadeleri kullandı: Tarım ve hayvancılık için çok büyük arazilerimiz ve verimli toprakları olan İlçelerimizde ayçiçeği üretiminde Kayseri Türkiye’nin ilk sırasında kabak çekirdeğinde 3. sırada elma üretiminde yine 3.sırada hayvancılıkta 700.000 küçükbaş hayvan 500.000 büyükbaş hayvan kümes hayvanlarında 5 milyon tavukla Afyon ve İzmir’den sonra en büyük borsanın sahibiyiz  Bilgiler Ziraat Odası Başkanımız sayın Abdülkadir Güneş kaynaklıdır. Dünyada yaşanan coğrafi ve ekonomik sıkıntılar üretimi çok daha önemli bir hâle getirmiştir.  Devletimiz ve Belediyelerimiz mevcut destekleri mutlak suretle artırmalı süspansiyon mazot tohum yem saman gübre ilaç ve su da kesinlikle uygulanmalı. Kaynağı devlet yetkilileri elbet bulur. Tarım, sera dahil hayvancılıkta üretim ve mahsulün para etmesi köy yaşamıma insanları yönelten ekonomik nedenlerdir. Büyük İlçelerin tamamına Meslek Lisesi açıp ara elaman ihtiyacı yetiştirerek iş bulmalarını sağlamak ara elaman ihtiyacımızı gidermek sanayimize katkı sağlamak projelerimiz olmalı. Tarihi özelliği ile çok önem arz eden yörelerimizi turizme açılmalı, konaklama yeme içme sosyal tesisler inşa edecek teşvikler verilmelidir. Sanayi, ticaret, turizm ve tarım bu muhteşem dörtlü bir şehirde varsa orada rahatlık olur, para olur, mutluluk olur. Şehrimiz kalkınır, insanımız kalkınır, ülke üretimine büyük katkı sağlarız” ifadelerini kullandı.