Kenan Işık hayatını kaybetti

Türk tiyatrosu ve televizyon dünyasında büyük izler bırakan oyuncu ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kenan Işık hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk tiyatrosu ve televizyon dünyasında büyük izler bırakan oyuncu ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti. 21 Mart 2014 tarihinde, spor sonrası saunada fenalaşarak dengesini kaybederek düşen ve kafasını yere çarpan Kenan Işık, beyin kanaması geçirmişti. 10 yıl boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

76 yaşında hayattan ayrılan Işık;  Dadı, Hanımın Çiftliği, Sızı, Süper Baba, Sıcak Saatler gibi dizilerde oyunculuk yapan son olarak  'Kim Milyoner Olmak İster'de sunuculuk  yaparak geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevildi.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Kenan Işık'ın Hayatı ve Kariyeri

Kenan Işık, 1 Ekim 1947’de Malatya’da doğdu. Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu olan Işık, tiyatroya ilgi duyarak ilkokul yıllarında sahneye çıkmaya başladı. Ortaokul yıllarında Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro deneyimleri yaşadı. Ankara'da liseyi tamamladıktan sonra, 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olarak sahneye çıktı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitiren Kenan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde sanatçı olarak görev aldı. Aynı zamanda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaparak tiyatro dünyasına önemli katkılarda bulundu. Kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazdı ve sahneye koydu.

Kenan Işık, oyunculuk, yazarlık, yönetmenlik ve seslendirme sanatçılığı gibi alanlarda 30'un üzerinde ödül kazandı. Ünlü yapımlar arasında "Dadı", "Hanımın Çiftliği", "Sızı", "Süper Baba", "Sıcak Saatler" ve "Yeşil Işık" gibi projelerde rol aldı. Ayrıca, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programının sunuculuğunu yaparak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı.