Kaza mı cinayet mi?

Sarıoğlan ilçesinde 1 Haziran tarihinde 1 kişinin öldüğü olayın davası bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kaza mı cinayet mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ili Sarıoğlan ilçesinde 1 Haziran tarihinde yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş olay sonrası 2 kişi tutuklanmıştı. Tutukluluk halleri devam eden 2 sanığın davası bugün görüldü.

Duruşmada, sanıklar; G.Ş. ve A.Ş., davacı Z.D. ve M.D., tarafların vekilleri hazır bulundu. Emekli Polis Memuru olan Sanık G.Ş. açıklamasında olayda kasıt olmadığını maktul Ü.D.’nin kaza sonucu öldüğünü suçsuz olduğunu ve tahliyesini talep ettiğini dile getirdi. Sanık A.Ş. ise olay ile bir alakasının olmadığını abisi G.Ş. ile evlerinin yakın olduğunu olay yerine gittiğinde orada kendisini darp ettiklerini ve sonrada silah sesi duyduktan sonra abisinin havaya ateş ettiğini gördüğünü sonrasında maktul Ü.D.’nin G.Ş.’nin elinden silahı almak için hamle yaptıktan sonra çıkan arbedede G.Ş. ve Ü.D.’nin yere düştüğünü ve silahın kazara ateşlenip çıkan kurşunun Ü.D’ye isabet ettiğini sonrasında ambulansı ve jandarmayı arayıp, ambulansı beklemeden yaralı Ü.D.’yi arabaya alıp hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Davacı taraf ise, olayın sanıkların anlattığı şekilde olmadığını kavga için gitmediklerini sanık G.Ş.’nin Ü.D.’yi kasten öldürdüğünü kavgayı sanık A.Ş.’nin elindeki fener ile Ü.D.’nin kafasına vurarak başlattığını olaydan sonra yaralı Ü.D.’yi hastaneye sanığın değil kendilerinin götürdüğünü dile getirdi. Davacı taraf sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Dava dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin giderilmesi gerekçesi ile ileri bir tarihe ertelendi, sanıklar; G.Ş. ve A.Ş.’nin tutukluluk halinin devamına hükmedildi.