'Kayseriye semalarında, Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde uçan cisim' haberi kafa karıştırdı

Milliyet Gazetesi'nde yer alan 'Drone Kayseriye'de Netanyahu'nun yazlığına sokuldu, jetlere acil kalkış emri' başlıklı haber kafa karıştırdı. Suikast iddiaları ve Kayseri semalarındaki uçan cisim haberi, Kayseri'de merak konusu oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Kayseriye semalarında, Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde uçan cisim' haberi kafa karıştırdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyet Gazetesi'nde yer alan bir haber akıllarda soru işaretleri bıraktı.  'Drone Kayseriye'de Netanyahu'nun yazlığına sokuldu, jetlere acil kalkış emri' başlıklı haber ile Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler aktarıldı. 

Kayseriye semalarında insansız hava aracı

Haberde 'İsrail'in Gazze Şeridi'nde 40 bini aşkın Filistinliyi katlettiği savaşta 317'inci güne girildi, ateşkes ve rehine anlaşması için müzakerelerin yanı sıra Orta Doğu'ya ziyaretler öne çıkıyor' ifadeleri kullanıldı. Bölgede konuşulan suikast iddialarına da yer verilen haberde, Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı görüldüğü bildirildi. Yine haberde yer alan 'Kayseriye semalarındaki uçan cismin 16 Ağustos'ta, yani üst düzey suikast haberinin çıktığı gün görülmesi. Netanyahu'nun yazlığının açıklarındaki küçük drone'un tespit edilmesi' ifadeleri akıllarda soru işaretleri bıraktı.

'Kayseriye semalarında, Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde uçan cisim' haberi kafa karıştırdı

Haberi okuyan Kayserililer merak etti

Haberi okuyan Kayserililer, 'Kayseriye semaları' ifadesinin perde arkasını merak etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı görüldüğü ve Kayseriye semalarındaki uçan cisim kentte merak konusu oldu. Kayseriye derken hangi bölge ifade edildi? Konuyla ilgili merak edilen gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Kayseriye diğer adıyla 'Caesarea' Akdeniz kıyısında yer alan antik bir liman kenti. Kayseri benzerliği de bu nedenle dikkat çekti. 

'Kayseriye semalarında, Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde uçan cisim' haberi kafa karıştırdı

Kayseriye bakın nerede?

Vatandaşlar Kayseriye nerede diye merak etmeye başladı. Diğer yandan İsrail tarafından işgal edilen Filistin toprakları üzerinde Kayseriye (Caeserea) adıyla bilinen iki yerleşim yeri bulunuyor. Bunlardan birisi, Ürdün nehrinin doğduğu ana kollardan biri üzerinde bulunan Tiberie Gölünün 30 kilometre kuzeyinde olan Banias olarak bilinen Filip Kayseri (Caeserea) antik kenti, diğeri ise Hayfa kentinin güneyinde bulunan Akdeniz kıyısındaki Kayseri (Caeserea Miritima) antik liman kenti. Bazı kaynaklarda 'Kayseri Filip kenti, Hz İsa'nın ölmeden önceki kış aylarında öğrencileriyle beraber geldiği yer' olarak belirtiliyor.

'Kayseriye semalarında, Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde uçan cisim' haberi kafa karıştırdı

Kayseriye haberi dikkat çekti

Diğer yandan Milliyet'in Kayseriye haberinde yer alan diğer detaylar şu şekilde; Orta Doğu'da topyekun bir savaş istemeyen İran ve Hizbullah'ın İsrail'e suikastla misilleme yapacağını bildiren haberlerin ardından, Akdeniz kıyısındaki Kayseriye'de yaşanan şok gelişme ortaya çıktı.İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot, hafta içinde bölgede tam ölçekli bir savaş aramayan İran ve Hizbullah'ın İsrail'e aynı taktikle yanıt verebileceğini yazdı. İsrail güvenlik kabinesinde konuşulanları sayfasına taşıyan gazete, İran ve Lübnanlı müttefiki Hizbullah'ın İsrail'de yüksek profilli isimleri hedef alan suikastlara imza atabileceğini bildirdi. Haberde, füzeler ya da kamikaze silahlı insansız hava araçları fırlatmak yerine İsrailli bakanlar, milletvekilleri, ordu komutanları veya Mossad yöneticilerinin suikast hedefi olabileceği aktarıldı.Bugün ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yazlık evinin üzerinde Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı görüldüğü bildirildi.Israel Hayom'un haberini ilginç kılan en çarpıcı detaylardan biri, Akdeniz kıyısındaki Kayseriye (Caesarea ) semalarındaki uçan cismin 16 Ağustos'ta, yani üst düzey suikast haberinin çıktığı gün görülmesi.Israel Hayom, Netanyahu'nun yazlığının açıklarındaki küçük drone'un tespit edilmesiyle savaş uçaklarına acil kalkış emri verildiğini yazdı.Haberde 'uçan cismin' Kayseriye açıklarında devriye gezen bir füze gemisinin radarı tarafından tespit edildiği bilgisi verildi.Gazeteye göre, Hizbullah insansız hava aracı Netanyahu'nun evinin görüntülerini çekmeyi deniyordu.Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki stratejik liman kenti Hayfa'da yer alan askeri tesisler ve karargahları gösteren bir video kaydını Haziran ayında yayınladı ve söz konusu görüntüler büyük ses getirdi.Kayseriye ile kuzeydeki Lübnan sınırı arasındaki kuş uçuşu mesafe ise en az 70 kilometre.

Milliyet'te yer alan haberin diğer detaylarını okumak için TIKLAYIN