Kayserispor yarın ne yapacak?

Türkiye'nin gözü yarın yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine seçildi. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi yönetiminin ibra edilip edilmeyeceği seçimlerin de önüne geçerken, Kayserispor'un tavrı merak konusu oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayserispor yarın ne yapacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu yarın (18 Temmuz 2024 Perşembe) günü Ankara’da yapılacak. Başkanlık başvuruları, TFF Statüsü’nün 38’inci maddesi gereğince 11 Temmuz 2024 tarihinde son buldu. Buna göre 3 başkan adayının adaylığı kabul edilirken adaylardan Servet Yardımcı, kısa süre önce adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun yarışacağı seçimlerde Kayserispor, Mehmet Büyükekşi’ye desteğini açıklamıştı. 

Adayların, başkanlık yarışına girebilmeleri için Genel Kurul’da delegelerin en az 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imza ile divana başvurması gerekiyor.  TFF’nin Seçimde 321 delegesi bulunuyor. 

Ancak son günlerde Mehmet Büyükekşi’nin yönetiminin ibra edilip, edilmeyeceği konusu seçimlerin de önüne geçti. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin Büyükekşi yönetimini ibra etmeyeceği ifade edilirken, Kayserispor’un bu konudaki tutumu merak konusu oldu.