Kayserispor'u 'icralık' eden futbolcu bakın kim çıktı!

Kayseri Genel İcra Dairesi'nden yapılan duyuruda borçtan dolayı tescilli Kayseri spor futbol anonim şirketi markasının icradan satılığa çıkarıldığı ifade edilmişti. Kayserispor yönetimi ise ortaya atılan bu yöndeki iddiaları yalanlamıştı. Bu konuda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Kayserispor'u icralık eden futbolcu bakın kim çıktı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserispor'u 'icralık' eden futbolcu bakın kim çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Genel İcra Dairesi'nden yapılan duyuruda borçtan dolayı tescilli Kayseri spor futbol anonim şirketi markasının icradan satılığa çıkarıldığı ifade edilmişti. 'Kayserispor Futbol Anonim Şirketi' ismi için belirlenen muhammen bedel ise 35 milyon TL olmuştu. Tescilli "Kayserispor 1966" markasının 10 yıllığına icradan satılık olduğuna dair ilanda ''Kayserispor Store'' ve ''Kayserispor Okulları'' için arttırmada istenen para da dikkat çekmişti. Buna göre, ‘KS 1966 Kayserispor Store’ için istenen muhammen bedel 4 milyon TL olurken, KS 1966 Kayserispor Okulları için istenen muhammen bedel de 8 milyon TL olarak belirtilmişti. Bu durum tartışmaları beraberinde getirmişti.

Kayserispor'u 'icralık' eden futbolcu bakın kim çıktı!

Bu konuda yaşanan tartışmaların ardından Kayserispor yönetimi açıklama yaparak, ''Yayınlanan haberler asılsız olup bu tür haber ve iddialara itibar edilmemesini önemle rica ederiz.  Kayserispor Kulübü karşı karşıya olduğu bu durumu titizlikle takip etmekte olup; duruma ilişkin tespitler yapmaktadır ve kulübümüz hukuki zeminde doğmuş, doğacak tüm haklarını kullanacaktır'' açıklaması yapılmıştı.

Peki Kayserispor neden icralık oldu?

Bu yöndeki tartışmalar dikkat çekerken Kayserispor’u icralık eden futbolcu bakın kim çıktı? Buna göre, Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’nde 2023/43965 nolu dosyada alacaklı 'menejer Pattrick Dimbala Mawongo' görülüyor. Borçlu ise 'Kayserispor' olarak belirtiliyor. Sözleşmeye konu oyuncu ise Geofreyy Mujangi Bia. Sözleşmeye imza atan isim ise o dönem Kayserispor yöneticisi olan Naci Bedir olarak belirtiliyor. 2017/2018 futbol sezonuna dair icralık olan sözleşmede borç ise 2,5 Milyon TL olarak ifade ediliyor. Diğer yandan kulüpten söz konusu icra dosyası için şu ana kadar herhangi bir ödemenin yapılmadığı da öğrenildi. 

Kayserispor Mujangi Bia ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı!

Kayserispor, 2017/18 futbol sezonunda İsviçre'nin Sion takımında forma giyen 1989 doğumlu Geoffrey Mujangi Bia ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. 12 Ağustos 1989 Kinshasa doğumlu olan Orta saha oyuncusu Bia, Belçika ve Kongo DC uyruklu. Bia, Kayserispor’a gelmeden önce RSC Cherleroi, S.Liege, Watford ve FC Sion takımlarında da forma giymişti. Kayserispor'da forma giydiği 5 maçta 2 gol atan Bia, daha sonra Akhisar Belediyespor'a kiralanmıştı. Bia, Akhisarspor'da da 2018 yılında 4 maçta forma giymişti. 

Kayserispor'u 'icralık' eden futbolcu bakın kim çıktı!