Kayserispor eski başkanı Gözbaşı ile mahkemelik oluyor

Kayserispor ile eski Başkanı Berna Gözbaşı mahkemelik oluyor. Başkanlığı devrettiği genel kurulda alacaklarının 3'te 1'ini kulübe bağış yaptığını açıklayan Gözbaşı'nın alacaklarına karşılık kulübün gelirlerine temlik koydurduğu için yeni Başkan Ali Çamlı konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserispor eski başkanı Gözbaşı ile mahkemelik oluyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’un ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı yaklaşık 2 yıllık görev süresinin ardından 17 Aralık 2022 tarihinde yapılan Genel Kurul’da yeniden aday olmamış, görevi Ali Çamlı’ya devretmişti. Genel Kurul’da Kayserispor’un 798 milyon TL borcu olduğu açıklanırken, bu borcun 303 milyon 144 bin 81 lirasının Berna Gözbaşı ve şirketine olduğu açıklanmıştı. 

Kayserispor eski başkanı Gözbaşı ile mahkemelik oluyor
Genel Kurul’da konuşan Gözbaşı da "Kulübün bulunduğu durumdan ve döviz kurundan dolayı ben ve yönetimdeki bazı arkadaşlarımız bu süreci çok fazla kaynak aktarmak zorunda kalarak geçirdik. Sürekli artan kur, artan maaliyetler, iki ay maaş vermezseniz ihtar geliyor, takımı ayakta tutmak gerekiyor. Bilmiyorum; olmadığı yerde 'olmadım' demek gerekiyordu. Hep olmayanı oldurmaya çalıştık. Bugün kulübün bana olan borcu açıklandı ama onun 3'te 1 kadarını ben harcama limitlerindeki kısıtlama için silmiş durumdayım. Bir o kadarını bağış yaptım, helal olsun. Hiçbir beklentim olmadı. Ben sadece bu kulübü yaşatmayı kendime görev edindim” diyerek alacaklarının 3’te 1’lik bölümünden vazgeçtiğini açıklamıştı. 
Ancak Gözbaşı’nın alacaklarına karşılık döviz başında kulübün alacaklarına yaklaşık 16 milyon Euro temlik koydurması sonrası eski başkan ile yeni başkan karşı karşıya geldi. Kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Çamlı, “Aslında rakamdan ziyade temliğin konma şekliyle ilgili bir sıkıntı gördü avukatlar. Rakam konusuna hiç girmedik. Temliğin geneli ile ilgili bir hukuksal inceleme yapılacak. Hukuk belki onu haklı görecek bilemiyoruz ki. Biz bunu söylerken birini suçlayalım, birine çamur atalım mantığıyla bunu ben ahlaki yönden doğru bulmam ve düşünmem zaten. Bu konu üzerinde polemik yapılacak bir konu da değil. Dediğim gibi hukuk incelesin, hukuğun verdiği kararı da biz zaten sizinle paylaşırız. Ben birinin hakkını gasp etmektense bu koltukta oturmamayı da tercih ederim ama oturduğunuz koltukta sorumluluğunuzu yerine getiremiyorsanız da bu koltukta oturmayacaksınız. Onun için doğru olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Kayseri ve Kayserispor’un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.