Kayserispor'da 'tanışma' skandalı! Bu da iyi ki tanıştırdın parası

Kayserispor eski Başkanı Berna Gözbaşı ile mevcut yönetimi karşı karşıya getiren tartışmada Gözbaşı'nın yok dediği belgeye Kayseri Olay ulaştı. Mame Thiam'ın menajeri Saffet Balkan'a yıllık 132 500 Euro'dan 3 yıl ödeme yapan Kayserispor, Mame Thiam'ın transferinin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Ahmet Bulut'a da on binlerce euro 'tanıştırma parası' ödemiş. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayserispor'da 'tanışma' skandalı! Bu da iyi ki tanıştırdın parası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, düzenlediği basın toplantısında Kayserispor’a kendilerinin döneminde 317 bin Euro menajerlik ücreti ödendiğini, Berna Gözbaşı döneminde ise bu rakamın 9,5 milyon Euro olduğunu dile getirmişti. Bu açıklamanın ardından Gözbaşı, sosyal medya üzerinden, ‘Başarısızlığı iftiralarla örtmeyin! 9.5 milyon euro menajerlik bedelini belgesiyle ispatlayın, yapamazsınız çünkü bu da niceleri gibi yalan. Dürüst olup başarıya odaklanalım.’ paylaşımını yapmış, buna karşılık Asbaşkan Nurettin Açıkalın'dan ‘Tam da anlatmak istediğimiz bu iş de. Daha nereye ne kadar ödediğinden haberin yok… Yönetemedin zarar verdin’ sözleriyle geldi. 

Bir transfer iki menajerlik ücreti!

Çamlı’nın basın toplantısında dile getirdiği ancak tartışmalar arasında gözden kaçan önemli bir detay vardı. O da Mame Thiam’ın transferinde menajer dışında ikinci bir isme ‘tanıştırma parası’ ödenmesiydi. Kayseri Olay olarak o belgeye ulaştık. Mame Thiam’ın bilinen menajeri Saffet Balkan. Kayserispor, Mame Thiam transferiyle ilgili olarak Menajer Saffet Balkan’a yıllık 132 bin 500 euro olmak üzere 3 yıl ödeme yapmak konusunda anlaşmış. 

Kayserispor'da 'tanışma' skandalı! Bu da iyi ki tanıştırdın parası
Ancak, kulübün kayıtlarında Mame Thiam transferiyle ilgili olarak ikinci bir protokol var. Bu protokol menajer Ahmet Bulut ile yapılmış. Bulut’a 65 bin euro, 65 bin euro ve 55 bin euro olmak üzere KDV hariç üç sezonda toplan 185 bin euro ödeme taahhüdünde bulunulan protokolde Bulut’un transferin gerçekleşmesindeki katkılarına vurgu yapılıyor. 

Kayserispor'da 'tanışma' skandalı! Bu da iyi ki tanıştırdın parası

Her yıl yeniden mi tanıştırdı?

Ahmet Bulut, söz konusu protokole dayanarak Kayserispor’u TFF’ye şikayet etti. Şikayet konusu borç Kayserispor’un ulusal lisansına mani oluşturabilecek borçlar arasında görülüyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise Çamlı’nın ifadesi ile tanıştırma parası olarak verilen ücretin 3 kez ödenmesi…  Kayserispor’a gönül verenler şimdi, ‘Ahmet Bulut, Mame Thiam’ı her yıl yeniden mi tanıştırdı?’ diye soruyor.