Kayserispor'a sahip çıkmamız lazım

Kayserispor'a sahip çıkmamız lazım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’un eski kaptanlarından Seyit İçgül, Kayserispor – Kasımpaşa maçı sonrasında Olay Türk’e konuştu.

İÇGÜL: FUTBOL PSİKOLOJİK BİR OYUNDUR
İçgül, futbolun psikolojik bir oyun olduğuna dikkat çekerek, “Kayserispor ilk 10-15 dakika oyundan düştü ama ikinci yarı bambaşka bir Kayserispor izledik. Çok kritik bir maçtı. Yeni bir hoca yeni bir ortam, bu maçı alsaydık çok farklı bir hava olurdu. Futbol psikolojik bir oyundur ve galip gelseydi bambaşka bir Kayserispor izleyebilirdik” dedi.

İÇGÜL: TOPÇULARA SAHİP ÇIKMAMIZ
GEREKİYOR
Levent Gülen’in ıslıklanmasının yanlış bir hareket olduğunu belirten İçgül, “Levent’in ıslıklanması çok kötü bir olay. Topçulara sahip çıkmamız gerekiyor. Kendisi birkaç ay sonra forma şansı buldu. 15- 20 bin kişinin ıslıklaması oyuncunun özgüvenini kaybetmesine de neden oluyor. Bugün Mensah gibi birkaç tane daha sorumluluk alan oyuncumuz olsaydı bugün 3 puan kaçınılmaz olurdu. İnşallah yeni ortamımız ile daha iyi yerlerde oluruz çünkü bir tane profesyonel kulübümüz kaldı oda Kayserispor. İnşallah devre arasında eksik bölgelerimize transferler yaparak daha iyi yerlere geliriz. Kayserispor’umuzu hep desteklemeliyiz” diye konuştu.

“TRANSFER YAPMAK HERKESİN İŞİ DEĞİL”
Sezon başında Kayserispor’un 22 oyuncu transfer etmesini değerlendiren İçgül, “Transfer yapmak herkesin işi değil işi bilenlerin işidir. Bir mevkiye 3 adam alırken diğer mevkiniz boş kalıyor. Bun dengesini ve planını iyi yapmak lazım. Birbirini tamamlayan oyuncular gerekli” şeklinde konuştu.

İÇGÜL: İŞLERİ PROFESYONEL İNSANLAR YAPMALI
Futbolcuların paralarını alamadıklarından dolayı maça çıkmamasını yönetim zafiyeti olarak değerlendiren İçgül, “Kayserispor’un bu hallere gelmemesi lazım. Para ile oyunu ayrı tutması gerekir çünkü sahaya çıkınca başka bir ruh olması gerekiyor ve o ruhu yakalamamız gerekiyor. Adebayor’un ve diğer oyuncuların para sorunu yapması yanlış ama en büyük yanlış yönetimin. Oyuncuyu idare etmesini bilmeniz lazım çünkü onlar sizin bir işçiniz. İşciyi nasıl motive edilmesi gerektiğini de en iyi profesyonel insanlar bilir bu yüzden bu işleri profesyonel insanlar yapmalı. 2-3 maç kazanırsak, takım kendine gelir, seyirciler maça gelir” diye konuşmasını sonlandırdı.