Kayserispor'a kötü haber!

Atakaş Hatayspor maçı öncesinde Kayserispor'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kötü haber. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserispor'a kötü haber!

Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında karşılaşacağı Atakaş Hatayspor maçı öncesinde Kayserispor'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) kötü haber. Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz'ın PFDK'ya sevkine karar verildi.

Kayserispor Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'un konuğu olmuş ve 3 gol ile sahadan mağlup ayrılmıştı. Karşılaşmanın 84. dakikasında saha karışmış Gökhan Sazdağ ile Varesanovic arasında yaşanan gerginliğe diğer futbolcular da dahil olmuştu. Karşılaşmanın hakemi Burak Pakkan her iki futbolcuya da sarı kart gösterirken; yedek kulübesine yansıyan gerginliğin ardından Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz da kırmızı kart görmüştü. 

Kayserispor'a kötü haber!

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Kayserispor, Çaykur Rizespor karşılaşmasında TFF'nin sitesinde PFDK sevk edilenler ile ilgili açıklama yapıldı. TFF'nin sitesinde Çaykur Rizespor idarecisi Hasan Türüt ile Çaykur Rizespor görevlisi Tufan Birinci ve Kayserispor Antrenörü Burak Yılmaz'ın PFDK'ya sevkine karar verildiği açıklandı.

TFF'nin sitesinden, PFDK sevklerine ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Çaykur Rizespor idarecisi Hasan Türüt’ün 02.03.2024 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. Maddesi uyarınca 05.03.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Çaykur Rizespor Kulübü görevlisi Tufan Birinci’nin aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. Maddesi uyarınca 03.03.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kayserispor Kulübü’nün 02.03.2024 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. Maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. Maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kayserispor Antrenörü Burak Yılmaz’ın aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketleri' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. Maddesi uyarınca 03.03.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."