Kayserinin saklı lezzeti

Kayseri'nin çok bilinmeyen fakat lezzeti Kayserililer'in vazgeçilmez lezzeti olan Pırtımpırt yemeğini hiç denediniz mi? Denemdiyseniz bu tarif sizin için. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserinin saklı lezzeti

Kayseri mantısı, pastırması, pöç kebabı, kurşun aşı, cıvıklısı, nezine, yağlaması, çemenli ekmek, asidesi ve daha sayamayacağımız birçok lezzetti ile damak çatlatıyor. Hem et hem sebze hem de baklagil açısından zengin olan ve ismi ile dikkat çeken Kayseri sofralarının olmazsa olmazı Pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? İşte detaylar….

Malzemeler: 
200 gram dana eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma
Göz kararı asma yaprağı (kurusu, tazesi ya da salamura hepsi olur)
2 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu

Peki pırtımpırt yemeği nasıl yapılır?
İlk olarak düdüklünün içerine yağı alıyoruz küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Üzerine kuşbaşı doğradığımız etli ekliyoruz. Et kavrulduktan sonra düdüklünün içerine salça ekliyoruz ardından doğradığımız asma yapraklarını da düdüklüde diğer malzemeler ile buluşturuyoruz. Ardından tuzumuzu ve et suyunu ilave ediyoruz. Daha sonra yemeğimizin üzerine geçecek kadar su ekliyoruz ve düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Yemeğimizi yaklaşık yarım saat fışlaması yeterli olacaktır. 
Not: Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız tuz ilave etmenize gerek yok. 
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.