Kayserililer yoğun ilgi gösteriyor! Peki son haftalarda kaç bin kişi veda etti?

Son yıllarda tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de birikimlerini borsada değerlendiren yatırımcı sayısı ciddi artış gösterdi. Peki ülkedeki pay senedi yatırımcı sayısı ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayserililer yoğun ilgi gösteriyor! Peki son haftalarda kaç bin kişi veda etti?

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de birikimlerini borsada değerlendirmek isteyen vatandaşların sayısı son yıllarda ciddi oranda artış gösterdi. Finansal piyasalardan biri olan borsada yatırım yapmak ülkede bir trend haline gelirken yatırımcı sayısındaki bu yükselişten Kayseri'de payına düşeni aldı. 

Peki Borsa İstanbul'da pay senedi piyasasın toplam yatırımcı sayısı ne kadar oldu? Son yıllardaki özelikle 2023 yılının haziran ayında başlayan yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş devam ediyor mu? İşte bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını bize Türkiye Sermaye Piyasaları Merkezi Saklama ve Veri Depolama Kuruluşu'nun paylaştığı bilgiler açıklıyor. 

MKK'dan alınan bilgilere göre 18 Haziran tarihi itibariyle borsada pay senedi piyasasında toplam yatırımcı sayısı 7 milyon 820 bin kişi iken geçtiğimiz Mayıs ayında ise toplam pay senedi piyasası yatırımcı sayısı 8 milyon 340 bin kişi olarak görülüyor. Son 2 haftada pay senedi piyasasına veda eden yatırımcı sayısı ise 520 bin kişi olarak ortaya çıkıyor.

MKK'nın verilerinden 2023 yılının Haziran ayında toplam yatırımcı sayısı 4 milyon 480 bin iken hazirandan itibaren artan yatırımcı sayısı ile ekim ayında zirveye çıkarak 8 milyon 560 bin yatırımcıya ulaşması ise dikkat çeken bir başka detay.

MKK detayları için TIKLAYINIZ

Kayserililer yoğun ilgi gösteriyor! Peki son haftalarda kaç bin kişi veda etti?