Kayserili vatandaşların gözdesi oldu, gören büyülendi!

Sivas'ın Gürün İlçesi'nde yer alan ve Kayseri'ye 204 km uzaklıkta bulunan Gökpınar Gölü, Kayseri vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Detaylar Kayseri Olay'da

Kayserili vatandaşların gözdesi oldu, gören büyülendi!

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen Kayserili vatandaşlar Sivas'ın Gürün İlçesi'nde bulunan Gökpınar Gölü'ne yoğun ilgi gösterdi.

Kayserili vatandaşların gözdesi oldu, gören büyülendi!

Kayseri'ye 204 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 2 saat 30 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen Gökpınar Gölü, Sivas'ın Gürün İlçesi'nde yer alıyor. Kayserili vatandaşların yoğun ilgisini çeken bu tabiat harikası göl, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Gökpınar Gölü, ülkemizin nadide doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Tatlı ve berrak suyu ile bilinen göl, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunuyor.

Gölün suyu o kadar berrak ki, 17-20 metre derinliğe sahip olmasına rağmen içine atılan küçük bir cismin tabana kadar çöküşü ve tabandaki duruşu net bir şekilde izlenebiliyor. Ayrıca, Gökpınar Gölü'nün suyu güneşin geliş açısına göre renk değiştirmekte ve mavi-gök renginden ötürü bu adı almıştır. İki parçadan oluşan gölün birinci bölümüne Küçük Göl adı verilir ve burada alabalık üretimi yapılmaktadır. İkinci göl ise Büyük Göl olarak bilinir ve turistik amaçlarla sıkça ziyaret edilmektedir.

Kayserili vatandaşların gözdesi oldu, gören büyülendi!

3000 metrekarelik bir alanı kaplayan Gökpınar Gölü, adeta doğal bir akvaryum görünümündedir. İç ve dış turizme hizmet veren bu doğa harikası göl, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Gökpınar Gölü, hem doğal güzellikleri hem de berrak suyu ile görülmeye değer bir destinasyon olarak dikkat çekiyor.