Kayserili üreticiye milyonluk destek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kayseri'ye 324 milyon TL'lik destek ödemeleri başladı. Müjdeli haberi Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili üreticiye milyonluk destek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına belli bir miktarda destek ödemesi yapılıyor. Aralık ayında başlayan ve Ocak ayının ilk haftasında noktalanan başvuruların ardından üreticilerin yüzünü güldüren haberi İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav paylaştı. 

İl Müdürü Saklav, 34 asil, 410 yedek olmak üzere yetiştiricilerin tamamının destek kapsamına alındığını ifade etti. Kayseri’ye toplam 6 bin 987 düve için 324 milyon 500 bin TL’lik destek ödemesi yapılacak. Ödemelerin son alım tarihi ise 31 Temmuz Çarşamba olarak açıklandı. 

Saklav açıklamasında, “Kayserili yetiştiricilerimize müjde! Kayserimizde Düve Alım Desteğimiz kapsamında 34 asil ve 410 yedek yetiştiricimizin tamamı destek kapsamına alınmıştır. Toplam 6.987 düve için 324 milyon 500 bin TL hibe desteği verilecektir.” dedi. 

Kayserili üreticiye milyonluk destek!