Kayserili ünlü işadamına PCR testi şoku

Serhat Mobilya ortaklarından Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kayserili ünlü işadamı Davut Akkaş'a PCR şoku... Aynı saat içerisinde verdiği ilk testi pozitif ikinci testi negatif çıktı, ama resmi olarak Covid karantinasında...

Kayserili ünlü işadamına PCR testi şoku
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Serhat Mobilya’nın patronlarından Davut Akkaş’ın Cumhurbaşkanı’nın da katılacağı programa gitmek için Kayseri’de aynı saat dilimi içerisinde yaptırdığı 2 testten ilki pozitif ikincisi negatif çıktı.

Ne yapacağını şaşıran ünlü işadamı bağevinde karantinaya girdi.

Aldığımız bilgiye göre olay şu şekilde gerçekleşti; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği toplantıya katılmak için Aile Hekimi’nin bulunduğu sağlık ocağında PCR testi yaptıran işadamı Davut Akkaş, test sonucunun geç çıkacağını öğrenince test sonucu daha hızlı alınan eski Askeri Hastane’ye gitti ve aynı saat içerisinde ikinci PCR testini verdi.

Öğleden sonra eski Askeri Hastane’de verdiği testin negatif çıktığını öğrenen Akkaş yönetim kurulu üyesi olduğu Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin (AKİB) yönetim toplantısına katılmak hazırlığında iken gece 24:00’te gelen mesajla Kayseri’de verdiği ilk PCR testinin sonucunun pozitif çıktığını öğrendi.

Hangi teste inanacağını şaşıran Akkaş, bağevinde karantinaya girdi.

Akkaş yaşadığı bu durumu sosyal medya hesabından da şu ifadelerle kamuoyu ile paylaştı:

“Aynı saat içerisinde iki ayrı devlet sağlık kurumuna vermiş olduğum pcr testinin sonucu birtanesi negatif birtanesi pozitif olarak çıkıyor bu sonuçların ve kurumların güvenilirliğinde kuşku yaratıyor buna benzer şeyleri zaman zaman duyuyorduk inanmak istemiyordum  ancak ben şahsım bizzat yaşadım test yaptırırken ne yapmalıyız en güvenli olan kurum neresi diye bunu araştırmakmı gerekiyor bilmiyoruz.”

Kendisiyle görüştüğümüz işadamı Davut Akkaş 7-8 ay önce Covid geçirdiğini belirterek, şu anda aynı saat içerisinde verdiği 2 PCR testinden ilkinin pozitif çıkması nedeniyle resmi olarak HES kodunda Covid’li göründüğünü karantinaya girdiği bağevinde hiçbir rahatsızlık ya da Covid belirtisi olmaksızın karantinanın bitmesini beklediğini söyledi.