Kayserili ünlü iş adamının maden şirketlerini bakın hangi holding satın alıyor

Doğan Holding'in, Kayserili ünlü iş adamı Necati Kurmel'in kurduğu Kurmel Holding'in madencilik şirketlerinden Doku Madencilik ve Gümüştaş Madencilik'teki payları satın alması için Rekabet Kurumu'ndan onay çıktı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde yer alıyor.

Kayserili ünlü iş adamının maden şirketlerini bakın hangi holding satın alıyor

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., Kayseri'nin ünlü işadamı Necati Kurmel'in sahibi olduğu madencilik şirketleriyle ilgili önemli bir adım attı. Şirket, Kurmel Holding'e ait Doku Madencilik ve Ticaret A.Ş. ile Gümüştaş Madencilik ve Ticaret A.Ş.'nin %50 oranındaki paylarını satın almak üzere Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinleri aldı.

Kayserili ünlü iş adamının iki maden şirketini bakın hangi holding satın alıyor

Kayseri'nin tanınmış işadamı Necati Kurmel'in sahibi olduğu Kurmel Holding'in madencilik alanındaki şirketlerinden olan Doku Madencilik ve Ticaret A.Ş. ile Gümüştaş Madencilik ve Ticaret A.Ş.'nin hisseleri, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından satın alındı. Rekabet Kurumu'nun gerekli izinleri verdiği işlemle ilgili detaylar, kamuya açıklanan özel durum raporlarıyla duyuruldu.

Kayserili ünlü iş adamının iki maden şirketini bakın hangi holding satın alıyor

Şirketlerin satın alınma detayları

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., 5 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, Doku Madencilik ve Gümüştaş Madencilik'in sermayesinin %50'sini temsil eden payların devralınması için bir ön protokol imzaladığını duyurmuştu. 6 Ağustos'ta yapılan yeni açıklamada ise, her iki şirketin paylarının toplamda ne kadar bedelle alınacağı netleşti.

Gümüştaş Madencilik ve Ticaret A.Ş.'nin toplam 20.200.000 TL nominal değerli paylarının %75'i, 123.000.000 Amerikan Doları karşılığında devralındı. Bu payların %50'si Kurmel Holding A.Ş.'den, %25'i ise Ortadoğu Otomotiv Ticaret A.Ş.'den alınacak.

Doku Madencilik ve Ticaret A.Ş.'nin toplam 3.465.000 TL nominal değerli paylarının %75'i ise 13.500.000 Amerikan Doları bedelle satın alınacak. Bu payların %50'si Kurmel Holding A.Ş.'den, %25'i Ortadoğu Otomotiv Ticaret A.Ş.'den edinilecek.

Kayserili ünlü iş adamının iki maden şirketini bakın hangi holding satın alıyor

Rekabet Kurumu izni verdi

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., 6 Eylül'de yaptığı son açıklamada, Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik'teki pay devri işlemlerine Rekabet Kurumu tarafından izin verildiğini belirtti. Şirket, sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Kayserili ünlü iş adamının iki maden şirketini bakın hangi holding satın alıyor

Gümüştaş Madencilik Hakkında

Gümüştaş Madencilik’in temelleri 1982 yılında atıldı. Üretim ve ihracat payıyla bugün Türkiye’de özel sektör madenciliğinin öncüleri arasında yeralan Gümüştaş, ülkemizin önemli girişimcilerinden Necati Kurmel ile Aydın Doğan’ın yaptığı işbirliğiyle 2005 yılından itibaren bugünkü ortaklık yapısına kavuştu.

Türkiye'nin önemli baz metal ve değerli metal üreticisi Gümüştaş, Gümüşhane'deki kurşun - çinko yeraltı maden ve flotasyon tesisine ek olarak, 2007 yılında ülkemizin önemli maden sahalarından biri olan Niğde Bolkar altın - gümüş madenini bünyesine kattı. Ardından Niğde Tepeköy’de altın - gümüş zenginleştirme tesisi kurarak madencilik faaliyet alanını genişletti.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 5 Haziran'da yaptığı KAP açıklaması için TIKLAYINIZ

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 6 Ağutos yaptığı KAP açıklaması için TIKLAYINIZ

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 6 Haziran'da yaptığı KAP açıklaması için TIKLAYINIZ

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 6 Eylül'de yaptığı KAP açıklaması için TIKLAYINIZ