Kayserili ünlü iş adamı bu kez de o ilçede görüldü!

Kayserili ünlü iş adamı ilçelerde ortaya çıkmaya devam ediyor. Yahyalı ilçesinin ardından bu kez de Yeşilhisar ilçesinde görüldü. Necati Kurmel, Madencilik, tarım, hayvancılık, inşaat, emlak, yapı malzemeleri, turizm sektörlerinde adından söz ettiren Kurmel, yeni bir yatırım peşinde mi? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili ünlü iş adamı bu kez de o ilçede görüldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin tanınan ünlü iş adamlarından biri Necati Kurmal. 1933 yılında Kayseri´nin Develi ilçesinde doğan Necati Kurmel, bölgenin kalkınması için uzun yıllardır uğraş veriyor. Madencilik, tarım, hayvancılık, inşaat, emlak, yapı malzemeleri, turizm sektörlerinde adından söz ettiren iş adamı Kurmel, 1970’lerde Develi’nin küçük halı fabrikası Saray Halı’nın hissedarları olmuş ve 10 yıl içinde, Saray Halı’yı ülkenin önde gelen makine halısı üreticileri arasına taşımıştı. 

Yahyalı'ya ne sözü verdi?

Kurmel, bir süre önce Yahyalı'da ortaya çıkmıştı. Kurmel, ilçede depremde hasar gören ve yıkılacak olan Kız Yatılı Bölge Okulu (YBO) pansiyonunun yeniden yaptırılması sözünü vermişti.  Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya da iş adamı Kurmel'e ziyaretinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kayserili ünlü iş adamı bu kez de o ilçede görüldü!

Develi'de elma yatırımı

Kurmel, memleketi Develi'de de 200 dönem arazide 100 bin elma fidanıyla elma yetiştiriciliği ile de ilçeye yeni bir soluk kazandırmayı amaçladığını belirtmişti. 

Kurmel şimdi de Yeşilhisar'da ortaya çıktı

İş adamı Necati Kurmal, bu kez de Yeşilhisar ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu. Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan'la da görüşen Kurmel'in ilçede yeni bir projesinin olup olmadığı ya da herhangi bir hayır iişi içerisinde olup olmayacağı merak konusu oldu.  Diğer yandan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Kurmel'in ziyaretiyle ilgili olarak, 'Saray Tarım ve Hayvancılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel Belediyemizi ziyaret etti. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum' açıklaması yaptı. 

Kayserili ünlü iş adamı bu kez de o ilçede görüldü!

Necati Kurmel  kimdir?

1933 Yılında Kayseri´nin Develi ilçesinde doğan Necati Kurmel, tekstil sektörünün lider kuruluşu ve bir döneme damgasını vuran Saray Halı A.Ş.´nin yanı sıra Türkiye´nin en büyük besicilik, süt sığırcılığı, ziraat işletmeleriyle turizm, inşaat ve madencilik şirketlerini de içinde bulunduran gurubun yönetim kurulu başkanıdır. Eğitim, sağlık ve daha bir çok alanda hayırseverlik örneği gösteren Necati Kurmel, evli ve 4 çocuk babasıdır.