Kayserili şirketten önemli adım! Elektrik ihtiyacının yüzde 65'ni bakın nasıl karşılayacak

Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Rainbow Polikarbonat, yeşil enerjiye geçişte önemli bir adım attı. Şirketin Felahiye'de kurduğu güneş enerji santrali, resmi olarak faaliyete geçti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kayserili şirketten önemli adım! Elektrik ihtiyacının yüzde 65'ni bakın nasıl karşılayacak

Kayseri OSB’de faaliyet gösteren Rainbow Polikarbonat Sanayi Ticaret A.Ş., yenilenebilir enerji yatırımına hız verdi. Şirketin Kayseri Felahiye’de kurduğu güneş enerji santrali, resmi olarak faaliyete geçti.

Borsa İstanbul’da RNPOL kodu ile işlem gören şirket, yaptığı açıklamada güneş enerji santralinin yıllık elektrik ihtiyacının %40-45’ini karşılayacağını belirtti. Bu yatırımla birlikte, şirketin toplam elektrik ihtiyacının %60-65’lik kısmı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak.

Borsa İstanbul Ana Pazar'da "RNPOL" koduyla işlem gören Kayserili şirketin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şirketimiz Kayseri ili Felahiye İlçesi Kuruhüyük Mah. 106 Ada 72 Parsel adresindeki RAİNBOW FELAHİYE GES  1636,80 kWp/ 1600 kWe lisanssız gücündeki Güneş Enerji Santrali, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin Felahiye Kaymakamlığı'na bildirdiği 23.10.2024 tarihli yazısı ile  tesisin işletmeye açılmasında teknik bir sakınca bulunmadığı kabulünün yapıldığı bildirilmiştir.

Tesis şirketimiz yıllık elektrik ihtiyacının  % 40-45 lik kısmını karşılayacak kapasitededir.
Ayrıca toplamda bu yatırımımız ile birlikte toplam elektrik ihtiyacımızın % 60-65 lik kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmış olacaktır."