Kayserili şirketten hisse fiyatındaki düşüş için açıklama

Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden özel durum açıklamasında bulunarak yatırıcılarından gelen sorulara cevap verdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirketten hisse fiyatındaki düşüş için açıklama

Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem gören Kayserili şirket Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklamasında hisse fiyatına ilişkin açıklama bulundu.
Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş. önceki gün yönetim kurulunun aldığı kararla borsada işlem gören paylarının fiyatının şirket faaliyetlerini gerçek performansını yansıtmaması sebebiyle, pay sahiplerini korumak, pay fiyatının istikrarlı ve gerçek değerine uygun oluşumuna katkı sağlamak amacıyla pay geri alımı yapılmasına karar verildiğini KAP üzerinden açıklamıştı.
Şirket bugün yaptığı açıklamada hisse fiyatına ilişkin yatırımcılarından gelen sorulara cevap verdi. Konuyla ilgili KAP üzerinden şu açıklama bulundu: 
“Son iki haftadır Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüşler ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan sorular gelmektedir. Şirketimizin pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, mevcut faaliyetlerine ve yatırımlarına devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.
Eylül ayı sonlarında Borsa’da fiyatı 4,32 TL ye kadar yükselen şirketin hisseleri Borsa’daki son aylardaki düşüş sebebiyle 1.87 TL’ye kadar düşüş göstermiş ve düşüş sonrası şirket yatırımcıları korumak için önceki gün hisse geri alımı açıklamıştı.
Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

"Yatırımcılarını korumak için karar aldı! Hisse alımı yapacak" haberi için TIKLAYINIZ