Kayserili şirketin, enerji bağımsızlığı projesinde olumlu gelişme!

Kayseri OSB'de faaliyet gösteren şirket, Tunceli Pertek'te gerçekleştirmeyi planladığı 17 MW kapasiteli GES projesi için çağrı mektubu aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirketin, enerji bağımsızlığı projesinde olumlu gelişme!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kayserili şirket Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklamasıyla Tunceli İli Pertek İlçesinde yapmayı planladığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için çağrı mektubu alındığını duyurdu. Projenin 2025'in ilk çeyreğinde hayata geçirilmesi ve şirketin yıllık elektrik tüketiminin %25'ini karşılaması bekleniyor.

Şirket 01.03.2024 tarihli KAP açıklamasında Tunceli İli Pertek İlçesinde yapmayı planladığı GES projesi kapsamında çağrı mektubu almak için gerekli başvuru yaptığını açıklamıştı. 

Şirketin konuyla ilgili bugün yaptığı KAP açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi; "Şirketimizin 01.03.2024 tarihli KAP açıklamasına istinaden, Tunceli İli Pertek İlçesinde gerçekleştirilmesi planlanan ve yıllık ortalama 17 MW (Megawatt) elektrik üretim kapasitesine sahip GES projesi için çağrı mektubu alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mega Metal, çağrı mektubu başvurusunun olumlu sonuçlanması halinde, 2025 yılının ilk çeyreğinde projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Proje tamamlandığında, yıllık ortalama elektrik üretim kapasitesinin 17 MW olacağı öngörülüyor. Bu kapasite, şirketin yıllık elektrik tüketiminin %25'ini karşılayacak ve enerji maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlaması bekleniyor.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ