Kayserili şirket, yıllık 250 milyon dolarlık ciro artışı için bakın ne karar aldı

Kayserili şirket Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı özel durum açıklaması ile yeni ek üretim tesisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket, yıllık 250 milyon dolarlık ciro artışı için bakın ne karar aldı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Mega Metal 24.000 ton kapasiteli yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılması konusunda karar aldı.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "MEGMT" koduyla işlem gören Mega Metal Sanayi Vve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklaması ile yeni ek üretim tesisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şirket mevcut üretim tesisine ek olarak 30 Milyon $ civarında yatırım yaparak 24.000 ton kapasiteli yeni bir üretim tesisi daha yapacak. Yapılan yatırımla şirket, kapasitesini yıllık bazda %50 artarak 72.000 tona ulaşmayı ve yıllık ciroya da 250 Milyon $ katkı sağlamasını hedefliyor.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimizin organik büyüme stratejisi çerçevesinde yurt içinde yapmayı planladığı yeni üretim tesisi ile ilgili olarak Kayseri'de bulunan mevcut fabrikamızın  içerisinde bulunan arazinde yer alacak şekilde, mevcut üretim tesisimize ek olarak 24.000 ton kapasiteli yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılması konusunda karar alınmıştır.

Bu yatırım maliyetinin 30 Milyon $ civarında oluşması beklenmektedir.  Yapılacak olan bu yeni yatırımımız  ile toplam kapasitemiz yıllık bazda %50 artarak 72.000  tona ulaşacak olup, yıllık ciromuza da 250 Milyon $ katkı sağlaması beklenmektedir.

Yeni üretim tesisinin devreye girmesi ile Şirket Ciro ve Kârlılığının  olumlu etkilenmesi beklenmektedir.

Kamuoyuna ve değerli ortaklarımıza önemle duyurulur."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ