Kayserili şirket, yatırımcısını korumak için bakın ne yapacak

Kayseri Şeker Fabrikası, hisse değerlerinin şirket performansını yansıtmadığını belirterek, Pay Geri Alım Programı'nın detaylarını KAP üzerinden yatırımcılarıyla paylaştı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayserili şirket, yatırımcısını korumak için bakın ne yapacak

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Borsa İstanbul'da "KAYSE" kodu ile halka arz edilen Kayseri Şeker Fabrikası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. 18 Mayıs 2023 tarihinde hisse başına 16,27 TL'den halka arz edilen şirketin payları, 23 Ağustos 2023 tarihinde 56 TL'ye kadar yükselmişti. Ancak, 56 TL'ye kadar yükselen şirketin borsadaki payları geçtiğimiz bir yıl içinde düşüş trendine girerek önemli bir düşüş yaşadı ve 13 Ağustos 2024 tarihinde 22,94 TL'ye kadar geriledi.

Bu gelişmelerin ardından, Kayseri Şeker Fabrikası, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Şirket, hisse değerinin şirketin gerçek performansını yansıtmadığını ve bu durumun hem halka açık pay sahiplerinin hem de diğer hissedarların menfaatlerini korumak için bir Pay Geri Alım Programı başlatma kararı aldığını duyurdu.

Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre, geri alım programı kapsamında, toplamda 35.300.000 lot hisse geri alınacak ve bu işlem için ayrılan fonun toplam tutarı 1.046.645.000 TL olarak belirlendi. Şirket, geri alım programının, sağlıklı bir fiyat oluşumuna katkıda bulunmayı ve hissedarlarının menfaatlerini korumayı amaçladığını vurguladı.

Açıklamada, geri alım programının Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'na uygun olarak yürütüleceği ifade edildi ve programın detaylarının şirket genel kurulunun onayına sunulacağı bildirildi.

Şirketin konuyla ilgili kapta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirket Yönetim Kurulumuz 16.08.2024 tarihinde; Türk Ticaret Kanunu'nun 379'uncu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22'nci, 48'inci, 101'inci ve 108'inci maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" hükümleri uyarınca, Şirketimizin Borsa İstanbul'da oluşan hisse değerinin şirketin gerçek performansını yansıtmadığının düşünülmesi, başta halka açık pay sahiplerimiz olmak üzere tüm hissedarlarımızın menfaatlerinin korunması ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla ekte usul ve esasları yer alan Pay Geri Alım Programı'nın Şirket genel kurulunun onayına sunulmasına katılanların oybirliği ile karar vermiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız. Saygılarımızla,"

Kayserili şirket, yatırımcısını korumak için bakın ne yapacak

Kayseri Şeker Fabrikası'nın KAP açıklaması için TIKLAYINIZ