Kayserili şirket elektrik giderinin yüzde 85'ni nasıl karşılayacağını açıkladı

Kayseri OSB'de imalat ve ana metal sanayi sektöründe faaliyetini sürdüren Kayserili şirket Kütahya ve Bilecik ve Tunceli'de gerçekleştirmeyi planladığı Güneş Enerji Sistemi ile yıllık elektrik giderinin yüzde 85'ni karşılamayı hedeflediğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket elektrik giderinin yüzde 85'ni nasıl karşılayacağını açıkladı

Kayseri OSB’de imalat ve ana metal sanayi sektöründe faaliyetini sürdüren Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklaması ile yatırımcılarına GES projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da "MEGMT" koduyla işlem gören Kayserili şirket Kütahya, Bilecik ve Tunceli’de gerçekleştirmeyi planladığı Güneş Enerji Sistemleri ile yıllık elektrik giderinin yüzde 85’ni karşılamayı hedeflediğini açıkladı.

Kayserili şirket elektrik giderinin yüzde 85'ni nasıl karşılayacağını açıkladı

Şirketin KAP üzerinde yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “25.12.2023-01.03.2024 tarihli Kap açıklamamıza istinaden GES projelerimizde belirtildiği üzere bu 3 projemizin Kütahya ve Bilecik'te gerçekleşecek olanlar 2024 yılı 2 çeyreği sonunda, Tunceli'de gerçekleştirilmesi  planlanan projemiz ise,  2025 yılı ilk çeyreğinde devreye alınması  planlanmaktadır.

3 projenin devreye girdiğinde yıllık ortalama elektrik üretim miktarı 57 Mwatt (Mega watt)  olacak ve  elektrik tüketimimizin %85'ini mahsuplaşma yoluyla karşılıyor olacak olup;  elektrik giderlerimizde bu oranda tasarruf  sağlanabilecektir.
2022 yılında toplam elektrik giderimiz 163.496.600  TL  olarak  ve 2023 yılında ise toplam elektrik giderlerimiz 167.194.895 TL olarak gerçekleşmiştir.

3 projenin de devreye girmesiyle  şirketin üretim ve faaliyetlerinde yer alan  elektrik giderlerinden  sağlanacak kazanç ile şirketimizin FAVÖK ve Net karlılığı üzerinde sağlanacak tasarrufla orantılı olarak pozitif etki yaratması  beklenmektedir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ