Yatırım teşvikinin detaylarını açıkladı!

Kayseri Şeker Fabrikası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapmış olduğu Yatırım Teşvik Belgesi başvurularının onaylandığını belirterek, teşvik kapsamının detaylarını açıkladı! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yatırım teşvikinin detaylarını açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem gören Kayseri Şeker Fabrikası Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklamasında Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında yatırım Teşvik Belgesi'nin detaylarını açıkladı.

Şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapmış olduğu Yatırım Teşvik Belgesi başvurularının onaylandığını belirterek, "Yatırım teşviki kapsamında Vergi indirimi ( %80, YKO %40), Sigorta Primi İşveren Hissesi (7 Yıl) ve KDV istisnası destek unsurlarından yararlanılacaktır." açıklamasında bulundu.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı özel durum açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Şirketimizin 11.08.2023 tarihinde kamuoyuna duyurmuş olduğu ve onaylı izahnamemizin fon kullanım raporunu ihtiva eden ve sayfa 32'de yer alan Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında, Yozgat ili Yenipazar ilçesi (998,985 kWe) ile Boğazlıyan Ovakent'e (998,985 kWe) yapılması planlanan GES yatırımı ile ilgili T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapmış olduğumuz Yatırım Teşvik Belgesi başvuruları onaylanmıştır. 

Bu kapsamda Yozgat ili Yenipazar 5. bölge için 19.04.2024 tarihli 566956 sayılı 18.538.002 TL ve Boğazlıyan Ovakent 5. bölge için ise 566957 sayılı 18.538.759 TL olmak üzere bölgesel teşvikler kapsamında teşvik belgesi alınmıştır.

Yatırım teşviki kapsamında Vergi indirimi ( %80, YKO %40), Sigorta Primi İşveren Hissesi (7 Yıl) ve KDV istisnası destek unsurlarından yararlanılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ