Kayserili şirket, 2 yeni yatırımındaki yeni gelişmeyi KAP üzerinden duyurdu!

Kayseri Şeker Fabrikası, Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki Yenipazar ve Ovakent beldelerinde kurulu iki güneş enerji santralinin elektrik üretimine başladığını duyurdu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kayserili şirket, 2 yeni yatırımındaki yeni gelişmeyi KAP üzerinden duyurdu!

Kayseri Şeker Fabrikası, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirket, güneş enerji santrali yatırımları kapsamında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bulunan Yenipazar ve Ovakent beldelerinde kurulu olan iki GES tesisinde Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından geçici kabullerin yapılarak elektrik üretimine başladığını açıkladı.

Borsa İstanbul’da “KAYSE” koduyla işlem gören Kayseri Şeker Fabrikası, yeni kurulan güneş enerji santrallerinin, Turhal Şeker Fabrikası'nın iç tüketiminin tamamını, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın ise iç tüketiminin yarısını karşılamayı hedeflediğini duyurdu. Açıklamada toplamda 1.998 kWp kurulu güce sahip olan bu tesislerin, şirketin enerji maliyetlerini azaltma ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma çabalarına önemli bir katkı sağlayacağı vurgulandı. Şirket, ayrıca, bu yatırımın ardından toplam arazi güneş enerji santrali kapasitesinin 5.764 kWp'ye ulaştığını belirtti.

Şirkettin konuyla ilgili KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimizin 11.08.2023 tarihinde kamuoyuna duyurmuş olduğu ve onaylı izahnamemizde yer alan fon kullanım raporuna göre, Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında Yozgat ili Boğazlıyan ilçesi Yenipazar (998,985 kWp) ve Ovakent (998,985 kWp) beldelerine yapılan GES tesislerinde, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından geçici kabuller yapılarak elektrik üretimine başlanmıştır.

Toplam 1.998 kWp kurulu güce sahip bu GES tesisleri, sürdürülebilirlik hedeflerimize katkıda bulunacak ve enerji maliyetlerimizi düşürme doğrultusunda Turhal Şeker Fabrikamızın iç tüketiminin tamamını, Boğazlıyan Şeker Fabrikamızın ise iç tüketiminin yarısını karşılaması planlanmaktadır. Bu yatırımın devreye alınmasıyla birlikte, toplam arazi GES kapasitemiz 5.764 kWp kurulu gücüne ulaşmıştır.

Şirketimiz, sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda değer yaratma hedefimize katkı sağlamak ve enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji yatırımlarına devam etmeyi planlamaktadır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız. Saygılarımızla,"

Şirketin KAP açıklaması için TIKLAYINIZ