Kayserili Profesörden 'üretim' vurgusu

Kayserili Profesör Derviş Boztosun, üretim-kur-enflasyon üzerine açıklamalarda bulundu. Boztosun, Türkiye'nin dışa bağımlı bir üretimi olduğunu söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili Profesörden 'üretim' vurgusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun, üretim-kur-enflasyon dengesi üzerinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dışa bağımlı bir üretimi olduğunu aktaran Profesör Boztosun, bu sebeple üretim maliyetlerinin artığının altını çizdi. Tüm bunların bir araya gelmesiyle enflasyonun yükseldiğini de belirten Boztosun, dışa bağımlı üretimden kurtulmak gerektiğini ifade etti. 

Boztosun, ithal edilen ürünlerin Türkiye'de üretilmesi gerektiğini vurgulayan Boztosun, “Türkiye'de dışa bağımlı bir üretim var. Bu nedenle Kurda meydana gelen artış, üretim maliyetlerini artırıyor. Bu da enflasyona yol açıyor. Enflasyonun yükselmesi tekrar kurların yükselmesi problemini doğuruyor. İthal ettiğimizi Türkiye'de üretmemiz lazım.” dedi.