Kayserili profesör hayatını kaybetti

Kayserili profesör Yusuf Benli, geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Benli, yarın kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili profesör hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Prof Dr Yusuf Benli geçirdiği rahatsızlığın ardından hayata veda etti. Kayseri'nin Develi ilçesinde doğan Prof Dr Benli'nin rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybettiği öğrenildi. 66 yaşında hayata veda eden Benli, 9 Şubat 2024 Cuma günü Cuma namazı sonrası Develi Merkez Çarşı camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Aygösten mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak. 

Benli, Erciyes Ünivertesi İlahiyat Fakültesi'nde Temel İslam Bilimleri, İslam MezhepTarihi Bölümünde görev yaptı. Araştırma alanları, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Felsefe, Türk İslam Düşünce Tarihi, İlahiyat, İslam Mezhepleri Tarihi, İslam Tarihi-İslam Uygarlığı ve Kültürü, Temel İslam Bilimleriydi.

Yusuf Benli kimdir?

1958 doğumlu Benli  Develi Seyrani ilkokulunu bitirdikten sonra 1970-1972 Develi IHL orta kısmında okudu. Kayseri IHL den 1977 yılında mezunu olan Prof.Dr.Yusuf Benli, 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 
Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim dalında Araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 2000 yılında doktorasını tamamlayan Benli 2007 yılında doçent oldu. 2013 yılında profesör olan Benli,  Erciyes Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Temel Islami Bilimler Bölümü Mezhepler Tarihi öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 
Akademik hayatı boyunca kitap, makale, sempoyzum bildirisi gibi sayısız kıymetli esere imza attı.  Malezya'dan Bosna Hersek'e kadar dünyanın birçok yerinden gelen öğrencilere danışmanlık yaparak tez hazırlıklarına katkı sundu. Kayseri'deki Develililer Kültür ve Dayanışma Derneğimizin faaliyetlerine destek oldu.