Kayserili Profesör, 'Çok mu ağlamaya sızlamaya alıştık'

Kayserili Finans Profesörü Prof. Dr. Derviş Boztosun, ülkenin 85 milyonluk nüfusunun rakamlara bakıldığında dikkate değer bir varlık düzeyine sahip olduğunu vurguladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili Profesör, 'Çok mu ağlamaya sızlamaya alıştık'

Türkiye'de yaşayanların geniş bir kesiminin önemli varlıklara sahip olduğunu belirten Kayserili Finans Profesörü Prof. Dr. Derviş Boztosun, ülkenin 85 milyonluk nüfusunun rakamlara bakıldığında dikkate değer bir varlık düzeyine sahip olduğunu vurguladı.

Rakamsal olarak halkın çoğunluğunun değer açısından dikkate değer varlıklara sahip olduğunu gösterdiğini belirten Boztosun, "Sorun nerede o zaman?" diye sordu.

Boztosun, "Türk milleti olarak çok mu ağlamaya-sızlamaya alıştık. Emeklilerin gelirleri çok düşük, bir kesim için ise çok zengin ve gelirleri çok yüksek diyoruz. Ama rakamlarda halkın çoğunluğunun değer olarak azımsanmayacak varlıklara sahip olduğunu göstermektedir. Türkiye'de 30 milyon kişi en az 800 bin lira değerinde otomobile sahipken, 52 milyon kişi ise en az 4 milyon TL değerinde ev sahibi. Sorun nerede o zaman?" dedi.