Kayserili Profesör, ABD Bakanının ziyaretini yorumladı

Gazze'deki soykırımın bölgesel savaşa döneceği endişelerinin arttığı bir dönemde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dördüncü Orta Doğu ziyaretine Türkiye'den başladı. Ziyaret sonrası Orta Doğu'daki durumu Kayserili Profesör Derviş Boztosun yorumladı…

Kayserili Profesör, ABD Bakanının ziyaretini yorumladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken hafta sonu ülkemizi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'deki savaşın daha büyük bir bölgesel savaşa dönüşeceği endişelerinin arttığı bir zamanda, dördüncü Orta Doğu turuna ülkemizden başlaması da çeşitli konuları gündeme getirdi.

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun’da, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ziyareti sonrasında Orta Doğu’daki süreçle ilgili açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Derviş Boztosun, Orta Doğu’daki süreçle ilgili “Orta Doğu'da Türkiye'siz hiçbir düzen oluşturulamayacağını gördüler/görecekler.” diyerek şunları söyledi: “Türkiye Gazze için garantör oluyor; ABD Gazze'nin geleceği için Türkiye'siz koalisyon oluşturma girişiminde başarısız oldu. Ortadoğu'da Türkiye'siz hiçbir düzen oluşturulamayacağını gördüler/görecekler. Yakında ABD Türkiye’nin garantörlüğü için talepte bulunursa şaşırmayalım..” dedi.