Kayserili o isim yeni yerinde göreve başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de 24 Ağustos'ta yayımlanan atama kararı ile görev yeri değişen Kayserili vali yardımcısı görevine başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili o isim yeni yerinde göreve başladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kaymakam ve vali yardımcıları atama kararları 24 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imza ile yayımlanmış birçok vali yardımcısının görev yeri değişmişti. Görev yeri değişen Vali yardımcıları arasında Kayserili Mustafa Özsoy’da yerini aldı. Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy Çanakkale Vali Yardımcısı oldu. Yeni Vali Yardımcısı Özsoy, Çanakkale’deki görevine başladı. 

Diğer yandan, daha önce yerel seçimlerde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, Kayseri'de rakip olan ve MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, geçtiğimiz seçimde de İYİ Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti.  Bolu Vali Yardımcısı Özsoy, 2018 seçim sürecinde de AK Parti’den Kayseri milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti.Kayserili o isim göreve başladı!MUSTAFA ÖZSOY KİMDİR?
Mustafa Özsoy, 27.04.1968 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Bünyan ilçesinde tamamladıktan sonra, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
1992 yılında da Polis Akademisi'nden mezun olan Mustafa ÖZSOY, 1992-1994 yılları arasında bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde Komiser olarak görev yaptı. 1994 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak, Yozgat Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Yurt dışı stajını İngiltere'de (Southampton ve Brighton) tamamladıktan sonra, sırasıyla; Yozgat-Saraykent, Karabük-Eflani ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.
1997-1999 yılları arasında Burdur-Kemer, 1999-2000 yılları arasında Malatya-Kale, 2000-2002 yılları arasında Sivas-Altınyayla, 2002-2004 yılları arasında Erzurum-Aşkale, 2004-2007 yılları arasında Edirne-Havsa Kaymakamlıkları görevlerinde, 2007-2009 yılları arasında ise Kırşehir Vali Yardımcılığı görevinde, 2009-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu. Valiler ve Kaymakamlar kararnamesi ile Bolu Valiliğine Vali Yardımcısı olarak atanmıştı. Son atama kararına göre Özsoy, Çanakkale Vali Yardımcısı olarak göreve başladı. 
Malatya-Kale Kaymakamlığı görevinde iken 'Yılın İdarecisi' ne teklif edilen Mustafa ÖZSOY, 2006 yılında da Siyaset Dergisi tarafından Yılın Kaymakamı seçildi.
Evli iki çocuk babası olan Mustafa Özsoy, İngilizce bilmektedir.