Kayserili mağdurlar CHP lideri ile buluştu

Kayseri ve İstanbul'da bulunan konut yapı kooperatifleri mağdurları bu kez CHP Genel Başkanı Özgül Özel ile bir araya geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili mağdurlar CHP lideri ile buluştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve İstanbul’da bulunan konut yapı kooperatifleri mağdurları Türkiye Büyük millet Meclisinde (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’i ziyaret ederek sorunlarını anlattı. Milletvekili Genç, konut yapı kooperatifleri mağdurlarını CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile buluşturdu.  Mağdur vatandaşlar, yaşadıkları sorunları Genel Başkan Özel’e de anlattı. 

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Genç, sorunların çözümüne yönelik çalışmaların devam edeceğini aktardı. Genç, görüşmenin sonrasında konuyu TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme getirdi. Genç, vatandaşların konutlarına kavuşmalarına rağmen aidat ödemeye mecbur bırakılarak geleceklerinin ipotek altına alındığını belirtti. 
CHP’li Genç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Birikimlerini yapı kooperatiflerine emanet eden binlerce aile, derin bir adaletsizlikle karşı karşıya. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle umutlarını, birikimlerini yapı kooperatiflerine emanet eden binlerce aile, ne yazık ki hayal kırıklığı ve derin bir adaletsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Vatandaşlarımız, alın terleriyle kazandıkları paralarını, geleceğe dair umutlarını bu kooperatiflere yatırmış, ama ne konutlarına kavuşabilmiş ne de hak ettikleri karşılığı alabilmişlerdir. Konutlarına kavuşanlar da aidat ödemeye mecbur bırakılarak gelecekleri ipotek altına alınmıştır. Konutlarına kavuşanlar da borçlarını ödemiş olsalar bile aidat ödemeye mecbur bırakılarak hem maddi hem de manevi olarak mağdur edilerek gelecekleri ipotek altına alınmıştır. İktidarı, vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunu bir an önce çözmeye davet ediyorum. Bu kooperatiflerin denetimlerinin sıkılaştırılması, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde faaliyet göstermeleri sağlanmalıdır. Tüm ilgili kurumları ve yetkilileri, konut yapı kooperatifleri konusundaki mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için harekete geçmeye çağırıyorum.”

Kayserili mağdurlar CHP lideri ile buluştu

Sosyal medya üzerinden de açıklamalarda bulunan Genç, “Kayseri ve İstanbul’dan gelen konut yapı kooperatifi mağduru vatandaşlarımızın temsilcileri ile Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i ziyaret ettik. Mağdur vatandaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini detaylıca paylaştık.
Halkımızın hakkını savunacak, mağdur vatandaşlarımızın haklı mücadelesinin her zaman yanında olacağız! Nazik kabulleri için Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.