Kayserili isimden Köfteci Yusuf'a destek geldi!

Ülke gündeminde geniş yer bulan Köfteci Yusuf'a Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık'tan destek geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kayserili isimden Köfteci Yusuf'a destek geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de yapılan denetimler sonucu taklit veya tağşiş yapılan gıda üreten firmaların listesi yayımlanmasıyla ürünlerinde domuz eti olduğu iddiasıyla Kayseri'de de şubeleri bulunan Köfteci Yusuf ülke gündeminde yer alırken Kayseri'de ise evlik dana sucuğunda sakatat (baş eti) tespit edildiği iddia edilen Başyazıcıoğlu firması şehir gündeminde geniş yer bulmuştu.

Ürünlerinde domuz eti olduğu iddiasıyla ülke gündeminde geniş yer bulan Köfteci Yusuf'a Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık destek gelirken Gazetci Osman Çiftci de hem Başyazıcıoğlu'na hem de Köfteci Yusuf'a destek verdi.

Kayserili isimden Köfteci Yusuf'a destek geldi!

Yusuf Akkaş merak edilen sorulara video ile cevap vermişti

Şirket sahibi Yusuf Akkaş, geçtiğimiz gün 35 dakikalık yaptığı açıklama videosunda kamuoyunda merak edilen sorulara yanıt vermişti. Akkaş, açıklamasında şirketlerine yönelik iddiaların haksız olduğunu ve siyasi ilişkileri bulunmayan, yabancı sermayesi olmayan bir şirket olarak hedef alındıklarını belirtmişti. Akkaş, geçmişte büyük fonlarla ortaklık tekliflerini reddettiğini ve şirketini halka arz ederek kolay yoldan para kazanabilecekken, dürüst ve ahlaklı bir işletme olmayı tercih ettiğini vurgulayarak şirketinin 28 yıllık geçmişi boyunca her zaman emek vererek çalıştığını ve bu durumun kendisini gururlandırdığını ifade etmişti. Yaşanan bu süreçte adalete güvendiğini belirten Akkaş, yapılan analizlerde birçok teknik hata olduğunu ve şirketlerinin mağdur edildiğini savundu. Bu durumun ardından daha da güçlenerek çıkacaklarına inandığını ve bu olayın şerden hayra dönüşeceğini söylemişti.

Kayserili isimden Köfteci Yusuf'a destek geldi!

Vedat Ali Özışık'tan Köfteci Yusuf'a destek

Analiz raporlarının basına sızdırılmasıyla beraber şirketten ve şirket sahibi Yusuf Akkaş'tan konuyla ilgili açıklamalar da ardı arkasına gelirken Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık dikkat çeken bir açıklamada bulunarak Köfteci Yusuf'a destek verdi.

Köfteci Yusuf'a destek veren Özışık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün Köfteci Yusuf’ta yenilecek içilecek... Sevmediklerini yere atıp üzerinden dozer geçirmeye çalışıyorlar… Biz sizi tanıyoruz…"

Kayserili isimden Köfteci Yusuf'a destek geldi!

Başyazıcıoğlu: 'Bahsi geçen yerel işletme ile bir bağlantımız bulunmamaktadır'

Evlik dana sucuğunda sakatat (baş eti) tespit edildiği iddia edilen Başyazıcıoğlu’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer verilmişti; “Tarım ve Orman Bakanlığı'nca internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda taklit ve tağşiş yapılan gıdalar başlığı altında firmamız Başyazıcıoğlu Et ve Gıda Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi Başyazıcı markamıza ait Evlik Dana sucuk ürününde Sakatat (Baş eti) kullanıldığı sebebiyle uygunsuzluk bulunduğu belirtilerek duyuru yapılmıştır. Bahsi geçen 2021 yılında üretilmiş 270 p. nolu ürünümüze ait; Kayseri 3. Asliye Hukuk mahkemesi hakimi ve bilirkişi nezdinde fabrikamızdan alınan şahit ürün; 24.12.2021 tarihinde histolojik analizi yapılmak üzere Tarım Ve Orman Bakanlığı Kayseri Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmiş 2102707059 nolu numune histolojik analiz rapor sonucunun Türk Gıda Kodeksine uygun olduğu tespit edilmiştir. Yerel satış noktalarında farklı markalara alt sucuklar satılmaktadır. Söz konusu noktadan alınan Başyazıcı etiketli ürünün Başyazıcı'ya ait olmadığı, etiketin değiştirilmesi ve markamızın haksız kullanımı sebebi ile davamız devam etmektedir. Bahsi geçen yerel işletme ile herhangi bir bağlantınız bulunmamaktadır. Tüm market zincirlerinden alınacak ürünlerimizin Türk Gıda Kodeksine uygun olduğunu beyan ederiz. Tüketicilerimiz tüm ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirler.”

Çiftci: 'Bu itibar cellatlığı değil de nedir?'

Başyazıcıoğlu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak destek veren Gazeteci Osman Çiftci, "Bu itibar cellatlığı değil de nedir? Peki nerede Ticaret Odası nerede Ticaret Borsası?" diye sorarak yetkilileri göreve davet etmişti.

Gazeteci Çitci, Köfteci Yusuf ile ilgili ise şu açıklamada bulunmuştu: "Köfteci Yusuf konusunda da itibar cellatlığı konusu bir tek benim aklıma gelmiyor herhalde…"