- Haberler
- Ekonomi
- Kayserili iş adamının şirketinin Sarıalan Altın İşletmesi şubesinde adres değişikliği
Kayserili iş adamının şirketinin Sarıalan Altın İşletmesi şubesinde adres değişikliği
Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Balıkesir'deki şubesini başka bir adrese taşıdı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…
Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik’in Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “CVKMD” koduyla işlem gören CVK Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden özel durum açıklamasıyla şirkete ait Balıkesir ilinde bulunan Sarıalan Altın İşletmesi şubesinin Balıkesir’de başka bir adrese taşındığını ve Balıkesir Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilerek, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınladığını açıkladı.
Şirketin KAP üzerinden yaptığı özel durum açıklamasından şu ifadelere yer verildi; “Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu'nun, Şirketimize ait Sarıalan Altın İşletmesi şube adresinin, "Kasaplar Mah. 23_Soma Cad. N97-99 İç Kapı N23 Altıeylül / Balıkesir" adresinden "Sarıalan Mah. Sarıalan 11 Sokak N3 Altıeylül / Balıkesir" adresine taşınmasına ilişkin kararı, Balıkesir Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilerek, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 28.02.2024 tarih, 11032 sayısı ile ilan edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”
Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ
Sarıalan Altın İşletmesi Projesi nedir?
1980 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde madencilik faaliyetlerine ilk kez başlayan CVK Maden İşletmeleri, Balıkesir'in Altıeylül ilçesindeki Sarıalan köyünde yer alan Sarıalan Altın İşletmesi Projesi'nde de faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında, yeraltı ve yerüstü açık maden ocakları, idari binalar, üretim tesisi ve atık havuzu planlanıyor. Sahada 2017'de devralınan resmi yükümlülükler yerine getirilmiş ve yatırımlara başlanmış. Üretim tesisi ve atık havuzunun 2024 sonuna kadar tamamlanması, 2025'te üretimin başlaması hedefleniyor. Üretimin yıllar içinde artırılması planlanıyor; 2025 için 10.000 ons, 2026 için 20.000 ons ve 2027 için 30.000 ons altın üretimi hedefleniyor.
Projenin ilk aşamasında yönetim binası, personel yemekhane ve yatakhane binaları inşa ediliyor. Ardından üretim tesisi ve atık havuzu yapımına geçilecek. Özel mülkiyete tabi taşınmazların satın alma, kiralama ve kamulaştırma süreçleri tamamlanmış, atık havuzu yapımı için bir firma ile anlaşma sağlanmış ve ilgili kurumdan onay alınmış. Üretim faaliyetleri için gerekli olan iş makineleri ve ekipmanlar temin ediliyor.
CVK Maden İşletmeleri, 2023 Nisan'ında %20'lik hissesini halka arz ederek elde ettiği gelirin %70'ini proje finansmanında kullanmayı planlıyor. Ayrıca projenin finansmanı için yapılan yatırım teşvik belgesi başvurusu da onaylanmış durumda.