Kayserili iş adamının dev altın madeni yatırımına teşvik onayı!

Toplam madeni rezervinin parasal değeri 1.3 Milyar dolar olan Kayserili iş adamının altın madeni projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alacağı revize edilen teşviki onaylandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının dev altın madeni yatırımına teşvik onayı!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden Balıkesir ilinde bulunan Sarıalan Altın Madeni Projesi'nin Yatırım Teşvik Belgesi Revizesi Hakkında özel durum açıklamasında bulundu.

Kayserili iş adamının dev altın madenini yatırımına teşvik onayı!

Şirket, teşvik belgesinden yapılan revize tutarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını yatırımcılarıyla paylaştı. Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ilgili altın madeni projesi için 855.870.493 TL tutarlı Yatırım Teşvik Belgesinin tutarının revize edilerek 2.226.861.535 TL olarak onaylandığını açıkladı.

Şirket konuyla ilgili KAP'tan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şirketimize ait Balıkesir ili dahilinde yer alan Sarıalan Altın Madeni sahasında gerçekleştirilmesi planlanan yatırım faaliyetleri kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik Belgesi alındığı daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. İlgili Yatırım Teşvik Belgesi tutarı 2.226.861.535 TL olarak revize edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Şirket maden rezervinin parasal değerini açıklamıştı

Şirket ayrıca, Balıkesir'deki maden sahasında yapılan UMREK Kodlu Maden Rezerv Raporu'na göre, görünür rezerv miktarının 274.005 ons (%103,55) ve muhtemel rezerv miktarının 2.796 ons (%12,50) arttığını açıklamış ve 2021'de 464.331.360 USD olan görünür rezervlerin parasal değeri, 2024'te 1.304.183.485 USD'ye yükseldiğini paylaşmıştı.