Kayserili iş adamının başvurusuna SPK'dan onay!

Kayserili işadamı Hüseyin Çevik, şirketi CVK Maden'deki B grubu paylarından toplamda 2.940.000 TL nominal değerli paylarını borsada işlem gören niteliğe dönüştürebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusuna onay geldi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayserili iş adamının başvurusuna SPK'dan onay!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirketi CVK Maden, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklama ile 'Pay Satış Bilgi Formu'na Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay verildiğini açıkladı.

Şirket KAP üzerinden yayımladığı açıklamaya göre, şirketin hakim ortağı Hüseyin Çevik'in sahip olduğu B grubu paylardan toplam 2.940.000 TL nominal değerli kısmının borsada işlem gören niteliğine dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen "Pay Satış Bilgi Formu", Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Onay sonrasında elde edilecek gelirin %50'si, ilgili masraflar düşüldükten sonra şirkete sermaye avansı olarak sunulacak ve bu fon, yeni şirket ve/veya ruhsat alımları, tesis inşaatları ve işletme sermayesi gibi alanlarda kullanılacak.

Şirketin konu ile ilgili KAP'tan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimizin hakim ortağı Sayın Hüseyin Çevik, çıkarılmış sermayemizde sahip olduğu B grubu paylardan, toplam 2.940.000 TL nominal değerli kısmının, borsada işlem gören niteliğine dönüştürülmesi amacıyla düzenlemiş olduğu "Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylanması amacıyla, 06.05.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurduğunu Şirketimize bildirmişti.

Başvurunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumlu karşılanması durumunda pay satışından elde edilecek gelirin (ilgili masrafları düşüldükten sonra) %50'sinin herhangi bir faiz işletilmeksizin Şirketimize sermaye avansı olarak konulacağı ve Şirketimize nakit olarak konulacak olan bu fonun yeni şirket ve/veya ruhsat alımlarında, tesis inşaatlarında ve işletme sermayesi şeklinde kullanılmasının öngörüldüğü daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Sayın Hüseyin Çevik'e bugün tebliğ edilen yazı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11.07.2024 tarih ve 36/1032 sayılı toplantısında Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylandığı bildirilmiştir. Onaylı Pay Satış Bilgi Formu ekte yer almaktadır.

Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ