Kayserili iş adamı izin sürecini bekliyor! Bursa ve Kütahya'da bakın ne üretecek

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi Bursa ve Kütahya'da izin süreçlerinin tamamlanması ile birlikte üretime başlayacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamı izin sürecini bekliyor! Bursa ve Kütahya'da bakın ne üretecek

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in Borsa İstanbul'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada şirketin bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik'e ait Bursa'nın Harmancık ilçesi ve  Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde izin süreçlerinin tamamlanması ile birlikte manyezit cevheri üretimine başlayacak. 

Şirket, KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bağlı Ortaklığımız Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'ne ait Bursa ili, Harmancık ilçesi dahilinde yer alan Sicil 45193 sayılı ve Kütahya ili Tavşanlı ilçesi dahilinde yer alan Sicil 550 sayılı V-c Grubu işletme ruhsatlı maden sahalarında yürütülecek olan madencilik faaliyetleri (manyezit) kapsamında Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Kodu (UMREK) 2023 formatına uygun şekilde hazırlatılan 20.05.2024 tarihli "Harmancık Manyezit Cevheri UMREK Kodlu Kaynak Raporu"na göre: Toplam belirlenmiş kaynak miktarı 659.238 m3 (1.977.714 ton) olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında izin süreçlerinin tamamlanması ile birlikte manyezit cevheri üretimine başlanması planlanmaktadır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ