Kayserili iş adamı, 11.5 Milyon dolara aldığı şirketin ilk taksitini ödedi!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in sahibi olduğu CVK Maden İşletmeleri, yüzde yüz hisselerini satın aldığı Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin 4 Ekim itibarıyla devir işlemlerinin tamamlandığı duyurdu ve ilk taksit olarak 5.000.000 USD ödeme yapıldığını belirtti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kayserili iş adamı, 11.5 Milyon dolara aldığı şirketin ilk taksitini ödedi!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in sahibi olduğu Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören CVK Maden Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden önemli bir açıklamada bulundu.

Şirket, 10 Haziran 2024 tarihinde yaptığı Finansal Duran Varlık Edinimi kapsamında yaptığı açıklamada, Çanakkale'de içerisinde altın, gümüş ve bakır içeren 8.626 hektarlık alan için ve madencilik sektöründe "TV Tower Projesi" olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin hisselerinin %100'ünün satın alındığını duyurmuştu.

Şirketten bugün yapılan açıklamada ise hisse devir sözleşmesinin taraflar arasında imzalandığı ve 4 Ekim 2024 tarihi itibariyle devir işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. İlk taksit ödemesi olarak 5.000.000 USD'nin taraflara payları oranında ödendiği kaydedilirken, vadelendirilmiş tutarlar için toplam 6.500.000 USD tutarında banka teminat mektuplarının da hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş.'ye teslim edildiği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin 10.06.2024 tarihinde yapmış olduğu Finansal Duran Varlık Edinimi açıklamasında; Çanakkale ili dahilinde yer alan ve madencilik sektöründe "TV Tower Projesi" olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin ("Orta Truva") hisselerinin %100'ünün satın alınması konusunda hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile anlaşma sağlandığı kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu çerçevede taraflar arasında imzalanan hisse devir sözleşmesi uyarınca 04.10.2024 tarihi itibari ile devir işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin olarak ilk taksit ödemesi olan 5.000.000 USD taraflara payları oranında ödenmiştir. Vadelendirilmiş tutarlar için vade tarihlerine sair toplam 6.500.000 USD tutarında banka teminat mektupları hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş.'ye payları oranında teslim edilmiştir.

Orta Truva'nın 04.10.2024 tarihli Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararları ile hisse devir işlemleri tamamlanmış olup, ilgili yasal mevzuatlar kapsamında Ticaret Sicil tescil süreci tamamlandığında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Kamuoyuna duyurulur." 

Şirketin KAP açıklaması için TIKLAYINIZ