Kayserili Genel Başkan: Kıymetli bir bilim adamını kaybettik

Kutlu Parti'nin Kayserili Genel Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, 'Türkiye değerli bir bilim adamını daha kaybetti' dedi. Halaçoğlu, Prof. Dr. Mücteba İlgürel'in vefatının ardından açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili Genel Başkan: Kıymetli bir bilim adamını kaybettik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Tarih Kurumu (TTK) Şeref Üyesi olan Prof. Dr. Mücteba İlgürel, 85 yaşında geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü kurucusu da olan Prof İlgürel için Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlanacak. Acı haberinardından Kutlu Parti'nin Kayserili Genel Başkanı Prof Dr Yusuf Halaçoğlu da bir açıklama yaptı. MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Türk Tarih Kurumu eski Başkanı da olan Halaçoğlu,  'Acı bir kayıp. Bugün değerli ağabeyim, bir ilim adamı, tarihçi Prof.Dr. Mücteba İlgürel’i kaybettiğimizi büyük üzüntüyle öğrendim' dedi.

Kayserili Genel Başkan: Kıymetli bir bilim adamını kaybettik

Birlikte görev yapmışlardı

'İstanbul Üniversitesi ve daha sonra Marmara Üniversitesi’nde birlikte görev yaptık' diyen Halaçoğlu, 'Güzel eserler ortaya koydu. Öğrencilerinin ağabeyi, hocasıydı. Türkiye kıymetli bir ilim adamını daha kaybetti. Başta eşi ve çocukları olmak üzere tüm sevenlerine ve Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun. Nurlar içinde uyu değerli ağabeyim' ifadelerini kullandı. 

Kayserili Genel Başkan: Kıymetli bir bilim adamını kaybettik

Türk Tarih Kurumu da vefat haberinin ardından şu açıklamayı yaptı: Kurumumuzun Şeref Üyelerinden Prof. Dr. Mücteba İlgürel’in vefat haberini üzüntüyle aldık. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.