Kayserili Genel Başkan, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi: Ben size ne yaptım?

Merkez Parti'nin çiçeği burnunda Kayserili Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Bakır, 'Sayın İmamoğlu suçum nedir? Ben size ne yaptım?' ifadelerini kullandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili Genel Başkan, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi: Ben size ne yaptım?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Merkez Parti'nin çiçeği burnunda aslen Kayserili olan Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 17 Ağustos depremi ile ilgili yaptığı programa davet edilmemesine tepki gösterdi. 

Kayserili Genel Başkan, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi: Ben size ne yaptım?

Bakır'dan davet edilmeme tepkisi

Başkan Ekrem İmamoğlu'nun konuyla ilgili olarak 'Marmara Depremi’ni hatırlamak ve kayıplarımızı anmak için; Marmara Belediyeler Birliği, depremle ilgili uzmanlar, meslek insanları ve ilgili taraflar olarak bugün bir aradayız' yönündeki sosyal medya paylaşımına dikkat çeken Merkez Parti Genel Başkanı Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, davet edilmediği program ilgili olarak İmamoğlu'na seslendi ve 'Sayın İmamoğlu suçum nedir? Ben size ne yaptım?' diye sordu.

Kayserili Genel Başkan, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi: Ben size ne yaptım?

'Birleşik Krallık Yaşam Boyu Başarı Ödülü' şahsıma tevdi edildi

'Sayın Ekrem İmamoğlu, 30 yıllık İTÜ İnşaat Mühendisliği Hocasıyım. Berlin Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi’nde de dersler vermiş hocalık yapmış, h indeksi 14, makalelerine yapılan uluslararası atıf sayısı 1115 olan Imperial College mezunu bir İTÜ Deprem Mühendisliği Profesörüyüm. 2024 yılında Avrupa’nın en önemli bilim ödüllerinden biri olan 'Birleşik Krallık Yaşam Boyu Başarı Ödülü' şahsıma tevdi edildi. Üstelik bu ödül kategorisi şahsım için tesis edilmiştir. Daha önce bu alanda ödül verilmiyormuş' ifadelerini kullanan Bakır, 'Tabii ki yine yok sayılarak 4 kuşaktır doğma büyüme İstanbullu olan ben; bugünkü etkinliğinize davet edilmedim. Siz yok saysanız da ben bir Türk bilim kadını olarak varım. Yaşıyorum. Üretiyorum. Üstelik ben de, 1939 doğumlu annem de, 1899 doğumlu dedem de doğma, büyüme İstanbulluyuz!' diye konuştu. 

Kayserili Genel Başkan, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi: Ben size ne yaptım?

Randevu tepkisi: Sayın İmamoğlu suçum nedir?

İmamoğlu'dan randevu talebinde bulunduğunu ancak randevunun daha sonra yoğun programlar gerekçe gösteirlerek iptal edildiğini ifade eden Bakır, 'İş sadece bununla da bitmiyor. Sizden randevu istemiştim üç ay önce. Bana özel kaleminiz randevu verdi. Sonra çok yoğun olduğunuz, önemli toplantılarınız olduğu gerekçesiyle randevum iptal edildi. Ancak twitter’da “pkk sizi tükürüğü ile boğar” şeklinde terör örgütünü övücü konuşmaları olan Van belediye başkanı ve arkadaşlarına o gün randevu verildiğini görünce çok üzüldüm. Abdullah Zeydan’ın acaba özgeçmişi benden daha mı kuvvetlidir, memlekete benden daha mı faydalıdır da onun için Başkan ona randevu verdi, benim randevumu iptal etti diye sorguladığımda bu adamın Uluslararası Amerikan Üniversitesi diye bir üniversite bitirdiğini öğrendim. Ben 30 yıllık İTÜ Hocasıyım, 14 yıldır Profesörüm, böyle bir üniversite hayatımda duymadım. Üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’a sorduğumda da “böyle bir üniversite yoktur!” diyor. Demek ki iyi bir üniversiteden diploması olmayınca çareyi terör örgütünün siyasi uzantısı partiye kapağı atmakta bulmuş! Sayın İmamoğlu suçum nedir? Ben size ne yaptım? Suçum ana dilimin Türkçe mi olmasıdır? Suçum Türk mü olmaktır? Suçum kadın mı olmaktır? Suçum Türkiye’deki tek Londra Üniversitesi Hukuk bölümü mezunu İTÜ İnşaat Mühendisliği Profesörü mü olmaktır? Bu ülkenin en iyi yetişmiş insanlarını sırf kadın, sırf Türk ya da sırf bana rakip olur aman uzak tutalım, görmezden gelelim düşüncesiyle dışlarsak ülke olarak nereye varabiliriz? Kadınlar üzerindeki cam tavanı kırmadıktan sonra sizin iktidar partisinden ne farkınız kaldı?